Mario Fleurinck was sinds 2004 CEO van Melotte, dochterbedrijf van weefgetouwenfabrikant Picanol.

De Limburgse dochter van Picanol maakt precisieonderdelen voor de industrie, lucht- en ruimtevaart, en ook voor medische implantaten.

Volgens Radio2 stapt Fleurinck op bij Melotte 'na verschil in visie met de aandeelhouders'.

In mei van dit jaar sleepte het bedrijf uit Zonhoven nog een 'Best of 10 Years' Award van het vakblad www.industrie.be in de wacht. Melotte werd toen bekroond als 'toonbeeld van innovatie'.

Op de vraag of 3D-printing dé technologie van 2013 was, antwoordde Fleurinck eind vorig jaar in Knack: "Er was nooit eerder zo'n hype rond 3D-printing als in 2013. Dat komt doordat het 3D-printlandschap binnenkort volledig hertekend zal worden, want er vervallen enkele sleutelpatenten waardoor meer bedrijven die markt zullen betreden en de kostprijs van de nu nog zeer dure 3D-printers zullen doen dalen. Dat zal de technologie in een stroomversnelling doen terechtkomen." (BO)

Mario Fleurinck was sinds 2004 CEO van Melotte, dochterbedrijf van weefgetouwenfabrikant Picanol.De Limburgse dochter van Picanol maakt precisieonderdelen voor de industrie, lucht- en ruimtevaart, en ook voor medische implantaten.Volgens Radio2 stapt Fleurinck op bij Melotte 'na verschil in visie met de aandeelhouders'.In mei van dit jaar sleepte het bedrijf uit Zonhoven nog een 'Best of 10 Years' Award van het vakblad www.industrie.be in de wacht. Melotte werd toen bekroond als 'toonbeeld van innovatie'.Op de vraag of 3D-printing dé technologie van 2013 was, antwoordde Fleurinck eind vorig jaar in Knack: "Er was nooit eerder zo'n hype rond 3D-printing als in 2013. Dat komt doordat het 3D-printlandschap binnenkort volledig hertekend zal worden, want er vervallen enkele sleutelpatenten waardoor meer bedrijven die markt zullen betreden en de kostprijs van de nu nog zeer dure 3D-printers zullen doen dalen. Dat zal de technologie in een stroomversnelling doen terechtkomen." (BO)