Marc Descheemaecker tijdelijk ‘coördinator’ Hoge Raad voor Diamant

Marc Descheemaecker © ImageGlobe

Voormalig NMBS-topman Marc Descheemaecker krijgt tijdelijk een coördinerende rol in het bestuur van de Hoge Raad voor Diamant (HRD), nu die op zoek is naar een nieuwe CEO na het vertrek van Serge Couvreur.

Dat meldt HRD en wordt door Descheemaecker zelf bevestigd. Hij benadrukt echter dat hij zichzelf niet als “interim-CEO” wil bestempelen en al zeker niet de ambitie heeft om op langere termijn een leidende functie uit te oefenen bij de sectorvereniging.

In het bestuur van HRD zitten voornamelijk vertegenwoordigers van de diamantsector, naast Marc Descheemaecker als het enige onafhankelijke lid. “Aangezien het niet opportuun is om iemand van de sector zelf aan het hoofd van het directiecomité te hebben wanneer er bepaalde knopen moeten doorgehakt worden, maar wel iemand die volledig onafhankelijk is, heeft men mij gevraagd om tijdelijk een coördinerende rol op te nemen”, zegt hij. “Dat doe ik nu enkele halve dagen per week, maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk een nieuwe CEO te vinden.”

Descheemaecker kwam bij de verkiezingen eerder dit jaar nog op voor N-VA als Europees lijstduwer. Hij zetelt sinds kort na zijn afscheid bij de NMBS eind 2013 in het bestuur van de HRD.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content