De raad van bestuur van het Waalse Mithra Pharmaceuticals moest zich vandaag uitspreken over enkele wijzigingen in zijn raad van bestuur. Er moesten vervangers komen voor Jean Sequaris (in juli overleden), Barbara De Sadeleer en Marc Foidart (aftredend).

Zoals gewoonlijk neemt referentieaandeelhouder François Fornieri geen halve maatregelen. Hij haalt Koen Hoffman (voormalig CEO van KBC Securities en huidig CEO van Value Square) binnen als onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het auditcomité, Freya Loncin (General Counsel van Alychlo, de holding van Marc Coucke) als niet-uitvoerend bestuurder, en Jean-Michel Foidart, medestichter van Mithra en voorzitter van het wetenschappelijk comité van Mithra Pharmaceuticals, als niet-uitvoerend bestuurder.

Maar de grootste verrassing is dat Marc Coucke voorzitter van de raad van bestuur wordt. "Ik heb via mijn investeringsbedrijf Alychlo in verschillende Belgische ondernemingen geïnvesteerd (Pairi Daiza, Versluys, KV Oostende, Durbuy Aventures,...). Vandaag heb ik beslist een actievere rol in één van die bedrijven te spelen door voorzitter van de raad van bestuur van Mithra te worden. Dat bedrijf heeft een zeer groot potentieel. De financiële strategie en de keuze van de goede partners spelen een belangrijke rol in het creëren van waarde voor de aandeelhouders. Ik kijk ernaar uit aan het hoofd van een actieve raad van bestuur te staan, die in samenwerking met CEO François Fornieri en zijn managementteam, de belangen van de aandeelhouders maximaal zal verdedigen".

Marc Coucke is ook in de wolken over de nieuwkomers in de raad van bestuur: "Hun profielen komen perfect overeen met de sleutelcompetenties die vereist zijn in de raad van bestuur van Mithra. Het financieel beheer van Koen Hoffman, het bedrijfsbestuur van Freya Loncin en de wetenschappelijke expertise van professor Jean-Michel Foidart werden dus unaniem aanvaard in de raad", besluit hij.

Jean-Marc Damry

De raad van bestuur van het Waalse Mithra Pharmaceuticals moest zich vandaag uitspreken over enkele wijzigingen in zijn raad van bestuur. Er moesten vervangers komen voor Jean Sequaris (in juli overleden), Barbara De Sadeleer en Marc Foidart (aftredend).Zoals gewoonlijk neemt referentieaandeelhouder François Fornieri geen halve maatregelen. Hij haalt Koen Hoffman (voormalig CEO van KBC Securities en huidig CEO van Value Square) binnen als onafhankelijk bestuurder en voorzitter van het auditcomité, Freya Loncin (General Counsel van Alychlo, de holding van Marc Coucke) als niet-uitvoerend bestuurder, en Jean-Michel Foidart, medestichter van Mithra en voorzitter van het wetenschappelijk comité van Mithra Pharmaceuticals, als niet-uitvoerend bestuurder.Maar de grootste verrassing is dat Marc Coucke voorzitter van de raad van bestuur wordt. "Ik heb via mijn investeringsbedrijf Alychlo in verschillende Belgische ondernemingen geïnvesteerd (Pairi Daiza, Versluys, KV Oostende, Durbuy Aventures,...). Vandaag heb ik beslist een actievere rol in één van die bedrijven te spelen door voorzitter van de raad van bestuur van Mithra te worden. Dat bedrijf heeft een zeer groot potentieel. De financiële strategie en de keuze van de goede partners spelen een belangrijke rol in het creëren van waarde voor de aandeelhouders. Ik kijk ernaar uit aan het hoofd van een actieve raad van bestuur te staan, die in samenwerking met CEO François Fornieri en zijn managementteam, de belangen van de aandeelhouders maximaal zal verdedigen".Marc Coucke is ook in de wolken over de nieuwkomers in de raad van bestuur: "Hun profielen komen perfect overeen met de sleutelcompetenties die vereist zijn in de raad van bestuur van Mithra. Het financieel beheer van Koen Hoffman, het bedrijfsbestuur van Freya Loncin en de wetenschappelijke expertise van professor Jean-Michel Foidart werden dus unaniem aanvaard in de raad", besluit hij.Jean-Marc Damry