Het Nieuwsblad kondigde vrijdagmorgen aan dat Coucke de hoofdaandeelhouder zou worden, maar het was wachten tot in de namiddag vooraleer er via een persconferentie bevestiging kwam.

En er kwam meer nieuws. Marc Coucke krijgt niet alleen 60 procent van de aandelen van KV Oostende in handen, hij wordt ook de nieuwe voorzitter van de Oostendse voetbalclub. Yves Lejaeghere blijft met een belang van 30 procent van de aandelen aan boord als voorzitter-manager.

Marc Coucke, topman van Omega Pharma, is al jaren supporter van Oostende. Sinds begin dit seizoen sponsort hij de kustploeg met Etixx, een dochterbedrijf van Omega Pharma dat voedingssupplementen maakt.

Bouwgroep Versluys, de hoofdsponsor van KVO, volgt het verhaal van Coucke en is nu in het bezit van vijf procent van de aandelen. Nog vijf procent is voorzien voor een mogelijke supporterscoöperatie of andere partijen.

Coucke trekt het budget van KVO op van vier naar vijf miljoen euro. Voorts wil hij drie tot vier nieuwe versterkingen binnenhalen. "Onze ambitie is een stabiele Play-Off II-ploeg worden", aldus de nieuwe voorzitter.

De 48-jarige Coucke is als sponsor van Omega Pharma Quick.Step ook actief in het wielerpeloton. (Belga/BO)

Het Nieuwsblad kondigde vrijdagmorgen aan dat Coucke de hoofdaandeelhouder zou worden, maar het was wachten tot in de namiddag vooraleer er via een persconferentie bevestiging kwam.En er kwam meer nieuws. Marc Coucke krijgt niet alleen 60 procent van de aandelen van KV Oostende in handen, hij wordt ook de nieuwe voorzitter van de Oostendse voetbalclub. Yves Lejaeghere blijft met een belang van 30 procent van de aandelen aan boord als voorzitter-manager.Marc Coucke, topman van Omega Pharma, is al jaren supporter van Oostende. Sinds begin dit seizoen sponsort hij de kustploeg met Etixx, een dochterbedrijf van Omega Pharma dat voedingssupplementen maakt. Bouwgroep Versluys, de hoofdsponsor van KVO, volgt het verhaal van Coucke en is nu in het bezit van vijf procent van de aandelen. Nog vijf procent is voorzien voor een mogelijke supporterscoöperatie of andere partijen. Coucke trekt het budget van KVO op van vier naar vijf miljoen euro. Voorts wil hij drie tot vier nieuwe versterkingen binnenhalen. "Onze ambitie is een stabiele Play-Off II-ploeg worden", aldus de nieuwe voorzitter.De 48-jarige Coucke is als sponsor van Omega Pharma Quick.Step ook actief in het wielerpeloton. (Belga/BO)