De 65-jarige Eric Van Zele, door Trends uitgeroepen tot Manager van het Jaar 2012, acht de kans 'reëel' dat hij nog langer dan een jaar aan het hoofd van de beeldvormingsspecialist Barco blijft staan.

Van Zele heeft er een mooi parcours opzitten bij het Kortrijkse bedrijf, dat bij zijn aantreden in 2009 in een benarde toestand verkeerde. "Hoe ouder ik word, hoe meer plezier ik eraan beleef", dixit Van Zele.

Van Zele kondigde begin vorig jaar nog aan dat de zoektocht naar een opvolger gestart wordt, maar enkele maanden later luidde het alweer dat hij zijn termijn tot 2014 toch zou uitdoen. Nu wil de CEO er zelfs geen datum meer op kleven. "We zullen wel zien. We hebben een goeie ploeg en we amuseren ons", zei hij bij de presentatie van de halfjaarcijfers. "Zo lang ze mij nodig hebben en ik het kan blijven doen, zal ik het blijven doen."

De topman wil naar eigen zeggen ook vermijden dat de buitenwereld gaat denken dat Barco 'het recept zal verliezen'. "De continuïteit is belangrijk", verwoordt hij het. "Als we de transformatie naar een ander Barco - niet enkel dat van de digitale cinema - nog kunnen bevestigen, dan denk ik dat mijn taak volbracht is." Van Zele sluit evenwel niet uit dat hij 'een andere rol' gaat spelen bij het bedrijf.

De Kortrijkse beeldvormingsspecialist boekte tijdens het eerste halfjaar 2013 een omzet van 597,9 miljoen euro, wat overeenstemt met een toename met 12,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat is beter dan 579 miljoen waar analisten gepolst door Bloomberg op hadden gerekend.

De nettowinst daalde tijdens het eerste halfjaar tot 30,9 miljoen euro, tegenover 43,5 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Analisten mikten op een nettowinst van 36 miljoen euro. "Een eenmalige provisie van 4,6 miljoen euro voor de herstructurering
van de divisie Defense drukte de nettowinst", luidde het. (Belga/BO)

De 65-jarige Eric Van Zele, door Trends uitgeroepen tot Manager van het Jaar 2012, acht de kans 'reëel' dat hij nog langer dan een jaar aan het hoofd van de beeldvormingsspecialist Barco blijft staan.Van Zele heeft er een mooi parcours opzitten bij het Kortrijkse bedrijf, dat bij zijn aantreden in 2009 in een benarde toestand verkeerde. "Hoe ouder ik word, hoe meer plezier ik eraan beleef", dixit Van Zele. Van Zele kondigde begin vorig jaar nog aan dat de zoektocht naar een opvolger gestart wordt, maar enkele maanden later luidde het alweer dat hij zijn termijn tot 2014 toch zou uitdoen. Nu wil de CEO er zelfs geen datum meer op kleven. "We zullen wel zien. We hebben een goeie ploeg en we amuseren ons", zei hij bij de presentatie van de halfjaarcijfers. "Zo lang ze mij nodig hebben en ik het kan blijven doen, zal ik het blijven doen." De topman wil naar eigen zeggen ook vermijden dat de buitenwereld gaat denken dat Barco 'het recept zal verliezen'. "De continuïteit is belangrijk", verwoordt hij het. "Als we de transformatie naar een ander Barco - niet enkel dat van de digitale cinema - nog kunnen bevestigen, dan denk ik dat mijn taak volbracht is." Van Zele sluit evenwel niet uit dat hij 'een andere rol' gaat spelen bij het bedrijf. De Kortrijkse beeldvormingsspecialist boekte tijdens het eerste halfjaar 2013 een omzet van 597,9 miljoen euro, wat overeenstemt met een toename met 12,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat is beter dan 579 miljoen waar analisten gepolst door Bloomberg op hadden gerekend.De nettowinst daalde tijdens het eerste halfjaar tot 30,9 miljoen euro, tegenover 43,5 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. Analisten mikten op een nettowinst van 36 miljoen euro. "Een eenmalige provisie van 4,6 miljoen euro voor de herstructurering van de divisie Defense drukte de nettowinst", luidde het. (Belga/BO)