De Raad van Commissarissen is het allerhoogste orgaan bij de internationale bankgroep. Het is de eerste maal dat een Belg toetreedt tot deze prestigieuze vergadering.

De kandidatuur van Luc Vandewalle moet in mei op de algemene vergadering van aandeelhouders nog bekrachtigd worden. Later deze week zou zijn kandidatuur bekendgemaakt worden.

Het aantreden van Vandewalle houdt vermoedelijk verband met het terugtreden van commissaris Godfried Van der Lugt, in januari van dit jaar. Van der Lugt nam toen ontslag om persoonlijke redenen en omdat er een fiscaal onderzoek tegen hem loopt. Sindsdien was er een zitje vacant op het allerhoogste niveau van de ING Group. Het nieuwe mandaat van Vandewalle loopt in principe over vier jaar (2011 tot 2015).

Luc Vandewalle trad in 1968 toe tot de toenmalige BBL, en maakte snel carrière in de bankgroep. Hij was jarenlang topman van ING België, tot hij in 2007, pensioengerechtigd, werd opgevolgd door Erik Dralans. Die ruimde op 1 maart van dit jaar plaats voor de Nederlander Ralph Hamers.

Vandewalle bekleedt heel wat bestuursfuncties in Vlaamse topbedrijven. Volgens een recent onderzoek heeft hij - op Luc Vansteenkiste en Jean-Luc Dehaene na - het grootste aantal bestuursmandaten in Belgische bedrijven. Hij is ook voorzitter van de Trends-jury die zich buigt over de Manager van het Jaar.

De Raad van Commissarissen van ING Group is verantwoordelijk voor toezicht op het bestuur en geeft ook advies aan het directiecomité, in Nederlands jargon de zogenaamde raad van bestuur. De hoge vergadering wordt voorgezeten door de Nederlander Peter Elverding en telt nu drie buitenlanders, onder wie de Indische topper Aman Mehta. Vandewalle vervoegt het exquise gezelschap als vierde niet-Nederlander.

KC

De Raad van Commissarissen is het allerhoogste orgaan bij de internationale bankgroep. Het is de eerste maal dat een Belg toetreedt tot deze prestigieuze vergadering. De kandidatuur van Luc Vandewalle moet in mei op de algemene vergadering van aandeelhouders nog bekrachtigd worden. Later deze week zou zijn kandidatuur bekendgemaakt worden. Het aantreden van Vandewalle houdt vermoedelijk verband met het terugtreden van commissaris Godfried Van der Lugt, in januari van dit jaar. Van der Lugt nam toen ontslag om persoonlijke redenen en omdat er een fiscaal onderzoek tegen hem loopt. Sindsdien was er een zitje vacant op het allerhoogste niveau van de ING Group. Het nieuwe mandaat van Vandewalle loopt in principe over vier jaar (2011 tot 2015). Luc Vandewalle trad in 1968 toe tot de toenmalige BBL, en maakte snel carrière in de bankgroep. Hij was jarenlang topman van ING België, tot hij in 2007, pensioengerechtigd, werd opgevolgd door Erik Dralans. Die ruimde op 1 maart van dit jaar plaats voor de Nederlander Ralph Hamers. Vandewalle bekleedt heel wat bestuursfuncties in Vlaamse topbedrijven. Volgens een recent onderzoek heeft hij - op Luc Vansteenkiste en Jean-Luc Dehaene na - het grootste aantal bestuursmandaten in Belgische bedrijven. Hij is ook voorzitter van de Trends-jury die zich buigt over de Manager van het Jaar. De Raad van Commissarissen van ING Group is verantwoordelijk voor toezicht op het bestuur en geeft ook advies aan het directiecomité, in Nederlands jargon de zogenaamde raad van bestuur. De hoge vergadering wordt voorgezeten door de Nederlander Peter Elverding en telt nu drie buitenlanders, onder wie de Indische topper Aman Mehta. Vandewalle vervoegt het exquise gezelschap als vierde niet-Nederlander. KC