Als de zaak niet beter loopt vanaf 2013, wil de grootste Europese autobouwer de Spaanse dochter kwijt. Dat meldde het Duitse weekblad Wirtschaftswoche de voorbije week. Tussen 2005 en 2010 boekte Seat slechts twee jaar een positief bedrijfsresultaat.

Een sleutelrol is daarbij weggelegd voor de Vlaming Luc Donckerwolke. Hij bekleedt al langer een sleutelpositie binnen Volkswagen Groep, als designer. Nu moet hij de nieuwe modellen voor Seat ontwerpen. Dit jaar komen er vier nieuwe op de markt.

Wirtschaftswoche omschrijft Luc Donckerwolke als "de Belgische sterdesigner". Hij staat voor de vandaag moeilijkste taak binnen Volkswagen. Namelijk Seat een nieuw origineel imago bezorgen.

W.R.

Als de zaak niet beter loopt vanaf 2013, wil de grootste Europese autobouwer de Spaanse dochter kwijt. Dat meldde het Duitse weekblad Wirtschaftswoche de voorbije week. Tussen 2005 en 2010 boekte Seat slechts twee jaar een positief bedrijfsresultaat. Een sleutelrol is daarbij weggelegd voor de Vlaming Luc Donckerwolke. Hij bekleedt al langer een sleutelpositie binnen Volkswagen Groep, als designer. Nu moet hij de nieuwe modellen voor Seat ontwerpen. Dit jaar komen er vier nieuwe op de markt. Wirtschaftswoche omschrijft Luc Donckerwolke als "de Belgische sterdesigner". Hij staat voor de vandaag moeilijkste taak binnen Volkswagen. Namelijk Seat een nieuw origineel imago bezorgen. W.R.