Het brutojaarloon van Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, bedraagt 545.369 euro, meldt het persagentschap Bloomberg. Het brutojaarloon van Coene ligt daarmee zeven keer hoger dan dat van Vitas Vasiliauskas van Litouwen, het jongste lid van de eurozone.

Het loon van 77.107 euro van Vasiliauskas ligt ook vijf keer lager dan dat van Mario Draghi (378.240 euro), voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB).

Tussen het bruto- en nettojaarloon blijft er uiteraard een groot verschil. Wat er netto overblijft verschilt bovendien van land tot land. Zoals bekend wegen de lasten op arbeid in ons land bijzonder zwaar, waardoor het brutoloon flink afgeroomd wordt in tegenstelling tot andere landen.

De omvang van de loonstrookjes van de centraal bankiers heeft intussen wel al 'wenkbrauwen doen fronsen van Londen tot Athene', aangezien Europa nog steeds worstelt om komaf te maken met de economische malaise nadat Lehman Brothers in 2008 over de kop ging, stelt Bloomberg.

Er blijven binnen de eurozone hoe dan ook grote verschillen tussen de verloning van de centraal bankiers onderling. "Het loonverschil toont goed aan dat de verscheidene economieën binnen de eurozone niet met elkaar te vergelijken zijn wat het inkomenspeil betreft," aldus Lars Christensen, econoom bij Danske Bank in Kopenhagen, in een telefonische reactie aan Bloomberg.

Ook buiten de eurozone blijken er grote verschillen te bestaan. Zo ontvangt Mark Carney , gouverneur van de Bank of England, een jaarloon van 480.000 Britse pond (730.000 dollar of 613.000 euro), terwijl zijn collega bij de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) ,Janet Yellen, het vorig jaar moest stellen met 201.700 dollar (170.600 euro) .

. (BO)

Het brutojaarloon van Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank van België, bedraagt 545.369 euro, meldt het persagentschap Bloomberg. Het brutojaarloon van Coene ligt daarmee zeven keer hoger dan dat van Vitas Vasiliauskas van Litouwen, het jongste lid van de eurozone.Het loon van 77.107 euro van Vasiliauskas ligt ook vijf keer lager dan dat van Mario Draghi (378.240 euro), voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Tussen het bruto- en nettojaarloon blijft er uiteraard een groot verschil. Wat er netto overblijft verschilt bovendien van land tot land. Zoals bekend wegen de lasten op arbeid in ons land bijzonder zwaar, waardoor het brutoloon flink afgeroomd wordt in tegenstelling tot andere landen.De omvang van de loonstrookjes van de centraal bankiers heeft intussen wel al 'wenkbrauwen doen fronsen van Londen tot Athene', aangezien Europa nog steeds worstelt om komaf te maken met de economische malaise nadat Lehman Brothers in 2008 over de kop ging, stelt Bloomberg.Er blijven binnen de eurozone hoe dan ook grote verschillen tussen de verloning van de centraal bankiers onderling. "Het loonverschil toont goed aan dat de verscheidene economieën binnen de eurozone niet met elkaar te vergelijken zijn wat het inkomenspeil betreft," aldus Lars Christensen, econoom bij Danske Bank in Kopenhagen, in een telefonische reactie aan Bloomberg.Ook buiten de eurozone blijken er grote verschillen te bestaan. Zo ontvangt Mark Carney , gouverneur van de Bank of England, een jaarloon van 480.000 Britse pond (730.000 dollar of 613.000 euro), terwijl zijn collega bij de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) ,Janet Yellen, het vorig jaar moest stellen met 201.700 dollar (170.600 euro) .. (BO)