Pininfarina is een naam als een klok in de wereld van de automotive, want het helpt grote merken als Ferrari, Maserati, Peugeot, Honda of Alfa Romeo in hun zoektocht naar nieuwe modellen. Pininfarina was ook al aan de slag op vraag van Chinese autobouwers.

De West-Vlaming (Meulebeke) Vermeersch (36) kwam in 2000 bij Pininfarina terecht als eenvoudig stageair, nadat hij zijn thesis had aangeboden aan het Italiaanse bureau.

Hij kreeg er meteen een job aangeboden en klom er geleidelijk op in de hiërarchie. De voorbije jaren droeg hij bij Pininfarina een titel met kleur en klasse: direttore design.

In die functie gaf hij als "numero uno" leiding aan een team van zo'n honderd topdesigners. Waarom de wegen van Pininfarina en Vermeersch uiteenlopen, is niet bekend. Vermeersch houdt het zelf bij een zoektocht naar nieuwe horizonten en dito uitdagingen.

In principe deze week maakt hij een keuze uit drie verschillende "offertes" die hem onder de neus werden geduwd. In eerdere interviews stak Vermeersch nooit zijn passie voor de autosector onder stoelen of banken.

Ook een terugkeer naar Vlaanderen heeft hij nooit uitgesloten. Lowie Vermeersch is industrieel ontwerper van vorming (afgestudeerd in Delt) en stamt uit een kunstenaarsfamilie. Hij is de zoon van schilder Rik Vermeersch en de kleinzoon van de welbekende beeldhouwer José Vermeersch.

K.C.

Pininfarina is een naam als een klok in de wereld van de automotive, want het helpt grote merken als Ferrari, Maserati, Peugeot, Honda of Alfa Romeo in hun zoektocht naar nieuwe modellen. Pininfarina was ook al aan de slag op vraag van Chinese autobouwers. De West-Vlaming (Meulebeke) Vermeersch (36) kwam in 2000 bij Pininfarina terecht als eenvoudig stageair, nadat hij zijn thesis had aangeboden aan het Italiaanse bureau. Hij kreeg er meteen een job aangeboden en klom er geleidelijk op in de hiërarchie. De voorbije jaren droeg hij bij Pininfarina een titel met kleur en klasse: direttore design. In die functie gaf hij als "numero uno" leiding aan een team van zo'n honderd topdesigners. Waarom de wegen van Pininfarina en Vermeersch uiteenlopen, is niet bekend. Vermeersch houdt het zelf bij een zoektocht naar nieuwe horizonten en dito uitdagingen. In principe deze week maakt hij een keuze uit drie verschillende "offertes" die hem onder de neus werden geduwd. In eerdere interviews stak Vermeersch nooit zijn passie voor de autosector onder stoelen of banken. Ook een terugkeer naar Vlaanderen heeft hij nooit uitgesloten. Lowie Vermeersch is industrieel ontwerper van vorming (afgestudeerd in Delt) en stamt uit een kunstenaarsfamilie. Hij is de zoon van schilder Rik Vermeersch en de kleinzoon van de welbekende beeldhouwer José Vermeersch. K.C.