Nadat Coene de lont aan het kruitvat had gestoken door mee te delen dat ons land allicht afstevent op een recessie, kreeg de gouverneur de wind van voren van Vlaams minister-president Kris Peeters.

Volgens Peeters zaait Coene paniek door boodschappen te verspreiden die de officiële cijfers van de Nationale Bank tegenspreken. De minister-president mocht dinsdag in het Vlaams Parlement enkele vragen beantwoorden in verband met zijn reactie. De bevoegde commissie kwam daarvoor zelfs vervroegd uit vakantie terug.

Peeters wijst erop dat de Nationale Bank in haar eigen publicaties nog altijd uitgaat van een economische groei van 1,2 procent volgend jaar. "Boudweg een recessie aankondigen is strijdig met de officiële gegevens die zijn instelling verstrekt. Wanneer een voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf gegevens zou verspreiden die afwijken van een officiële publicatie, zou men dat, denk ik, ook niet blauwblauw laten", aldus Peeters.

Coene had eveneens laten verstaan dat een kapitaalsverhoging voor Dexia Holding onvermijdelijk lijkt. Ook die uitspraak is volgens Peeters niet verstandig. Dexia is beursgenoteerd en het dossier ligt bijgevolg uiterst gevoelig, zei Peeters. De Vlaamse overheid is alvast niet van plan om aan zo'n kapitaalsverhoging deel te nemen, benadrukte Peeters. (Belga/BO)

Nadat Coene de lont aan het kruitvat had gestoken door mee te delen dat ons land allicht afstevent op een recessie, kreeg de gouverneur de wind van voren van Vlaams minister-president Kris Peeters.Volgens Peeters zaait Coene paniek door boodschappen te verspreiden die de officiële cijfers van de Nationale Bank tegenspreken. De minister-president mocht dinsdag in het Vlaams Parlement enkele vragen beantwoorden in verband met zijn reactie. De bevoegde commissie kwam daarvoor zelfs vervroegd uit vakantie terug. Peeters wijst erop dat de Nationale Bank in haar eigen publicaties nog altijd uitgaat van een economische groei van 1,2 procent volgend jaar. "Boudweg een recessie aankondigen is strijdig met de officiële gegevens die zijn instelling verstrekt. Wanneer een voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf gegevens zou verspreiden die afwijken van een officiële publicatie, zou men dat, denk ik, ook niet blauwblauw laten", aldus Peeters.Coene had eveneens laten verstaan dat een kapitaalsverhoging voor Dexia Holding onvermijdelijk lijkt. Ook die uitspraak is volgens Peeters niet verstandig. Dexia is beursgenoteerd en het dossier ligt bijgevolg uiterst gevoelig, zei Peeters. De Vlaamse overheid is alvast niet van plan om aan zo'n kapitaalsverhoging deel te nemen, benadrukte Peeters. (Belga/BO)