Peter De Keyser maakte eerder bekend dat hij een carrière als zelfstandige wil uitbouwen buiten de bank. De Leus zal in zijn functie van hoofeconoom rapporteren aan COO Filip Dierckx., meldt BNP Paribas Fortis dinsdag in een persbericht.

Koen De Leus was van 1996 tot 2006 hoofdanalist bij Tijd Beursmedia van de zakenkrant De Tijd vooraleer hij aan de slag ging als marktenstrateeg van Bolero, het online beleggingsplatform van KBC Securities. De Leus, die handelswetenschappen studeerde aan de Economische Hogeschool Sint-Aloysius (EHSAL) in Brussel, werd in 2012 senior economist bij bank-verzekeraar KBC.

De Leus schreef ook twee boeken: 'Naar Grijsland', dat de impact van de vergrijzing op de economie en de financiële markten onderzoekt, en 'Gouden Beursleuzen', over de principes van Behavioural Finance.

Voor Trends.be kroop de Leus als columnist een tijd lang in de huid van Mr.Albert P , een gepensioneerde ondernemer die zijn licht liet schijnen over economische en financiële thema's.

In een reactie op de komst van De Leus zegt Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis, dat de functie van chief economist bij de grootste bank van België een veeleisende functie is, 'maar ik ben er zeker van dat Koen, dankzij zijn doorzettingsvermogen, energie en professionalisme, in zijn opdracht zal slagen'.

Wanneer De Leus precies in dienst komt bij BNP Paribas Fortis is op dit moment niet bekend.(BO)

Peter De Keyser maakte eerder bekend dat hij een carrière als zelfstandige wil uitbouwen buiten de bank. De Leus zal in zijn functie van hoofeconoom rapporteren aan COO Filip Dierckx., meldt BNP Paribas Fortis dinsdag in een persbericht.Koen De Leus was van 1996 tot 2006 hoofdanalist bij Tijd Beursmedia van de zakenkrant De Tijd vooraleer hij aan de slag ging als marktenstrateeg van Bolero, het online beleggingsplatform van KBC Securities. De Leus, die handelswetenschappen studeerde aan de Economische Hogeschool Sint-Aloysius (EHSAL) in Brussel, werd in 2012 senior economist bij bank-verzekeraar KBC. De Leus schreef ook twee boeken: 'Naar Grijsland', dat de impact van de vergrijzing op de economie en de financiële markten onderzoekt, en 'Gouden Beursleuzen', over de principes van Behavioural Finance.Voor Trends.be kroop de Leus als columnist een tijd lang in de huid van Mr.Albert P , een gepensioneerde ondernemer die zijn licht liet schijnen over economische en financiële thema's.In een reactie op de komst van De Leus zegt Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis, dat de functie van chief economist bij de grootste bank van België een veeleisende functie is, 'maar ik ben er zeker van dat Koen, dankzij zijn doorzettingsvermogen, energie en professionalisme, in zijn opdracht zal slagen'.Wanneer De Leus precies in dienst komt bij BNP Paribas Fortis is op dit moment niet bekend.(BO)