De verkoop van Omega Pharma aan het Amerikaanse Perrigo levert Coucke 620 miljoen euro op, plus een bijna gelijkwaardig pakket aandelen in Perrigo dat hem op termijn nog rijker zal maken. De business van voorschriftvrije apotheekproducten is meer dan ooit booming en zal de aandelenkoers van Perrigo verder de hoogte injagen.

Coucke heeft zonder enige twijfel meer tegenstanders dan voorstanders. Sommigen storen zich aan de man, omdat ze geld verloren toen hij Omega Pharma van de beurs haalde, of bij eerdere caramboles van de aandelenkoers. Anderen hebben hun buik vol van zijn veelvuldige enthousiaste en soms zelfs tenenkrullende verschijningen in tv-programma's, op en rond voetbalvelden, of bij wielerwedstrijden en andere publieke evenementen. Een mens mag zich trouwens afvragen hoe Coucke het klaarspeelde om dat allemaal te combineren met zijn baan als CEO van een multinational. En tot slot zijn er diegenen die gewoon afgunstig zijn op zijn rijkdom en grote sier.

Kloon Marc Coucke!

Het zal Coucke in de meeste gevallen wellicht worst wezen. De man kan na 27 jaar ondernemen en managen terecht trots zijn, ondanks flink wat tegenwind in de laatste jaren voor de beursexit. We hebben het al eerder geschreven: Coucke is een lepe lefgozer die er toch maar mooi in is geslaagd fortuin te maken met een poep-simpel product als shampoo. Hij is daarmee vooral voor heel wat jongeren de verpersoonlijking van de Amerikaanse droom in Vlaanderen, en een voorbeeld dat hopelijk nog veel navolging krijgt. Flamboyante topmanagers met een overdosis durf en joie de vivre zijn hier veel te dun gezaaid en moeten we koesteren. Jammer dat we Coucke niet kunnen klonen.

De verkoop van Omega Pharma aan het Amerikaanse Perrigo levert Coucke 620 miljoen euro op, plus een bijna gelijkwaardig pakket aandelen in Perrigo dat hem op termijn nog rijker zal maken. De business van voorschriftvrije apotheekproducten is meer dan ooit booming en zal de aandelenkoers van Perrigo verder de hoogte injagen. Coucke heeft zonder enige twijfel meer tegenstanders dan voorstanders. Sommigen storen zich aan de man, omdat ze geld verloren toen hij Omega Pharma van de beurs haalde, of bij eerdere caramboles van de aandelenkoers. Anderen hebben hun buik vol van zijn veelvuldige enthousiaste en soms zelfs tenenkrullende verschijningen in tv-programma's, op en rond voetbalvelden, of bij wielerwedstrijden en andere publieke evenementen. Een mens mag zich trouwens afvragen hoe Coucke het klaarspeelde om dat allemaal te combineren met zijn baan als CEO van een multinational. En tot slot zijn er diegenen die gewoon afgunstig zijn op zijn rijkdom en grote sier. Het zal Coucke in de meeste gevallen wellicht worst wezen. De man kan na 27 jaar ondernemen en managen terecht trots zijn, ondanks flink wat tegenwind in de laatste jaren voor de beursexit. We hebben het al eerder geschreven: Coucke is een lepe lefgozer die er toch maar mooi in is geslaagd fortuin te maken met een poep-simpel product als shampoo. Hij is daarmee vooral voor heel wat jongeren de verpersoonlijking van de Amerikaanse droom in Vlaanderen, en een voorbeeld dat hopelijk nog veel navolging krijgt. Flamboyante topmanagers met een overdosis durf en joie de vivre zijn hier veel te dun gezaaid en moeten we koesteren. Jammer dat we Coucke niet kunnen klonen.