Didier Bellens had bij zijn dood in februari nog een procedure lopen wegens onrechtmatig ontslag tegen de staat en zijn voormalige werkgever. Zijn kinderen hebben beslist de rechtszaak tegen Belgacom (nu Proximus) bij de Brusselse arbeidsrechtbank voort te zetten. Dat bevestigt John Bigwood, de advocaat van Bellens.

Drie kinderen

"We hebben daarvoor een akte van hervatting van het geding ingediend in naam van de drie kinderen van Didier Bellens", aldus de advocaat. De kinderen komen uit twee huwelijken. Zijn jongste kind is 9 jaar. Dat betekent dat zijn moeder beslissingen moet nemen in naam van het kind.

Belgacom (Proximus) heeft zijn eerste conclusies al ingediend. De advocaat van de kinderen van Bellens heeft nu twee maanden om zijn eigen conclusies in te dienen.

Bellens eiste 2,8 miljoen euro schadevergoeding wegens contractbreuk, of het salaris dat de ex-CEO had moeten krijgen als hij tot het einde van zijn mandaat in 2015 op post bleef. De regering ontsloeg Bellens nadat hij premier Di Rupo had vergeleken met een kind dat enkel aan het einde van het jaar zijn Sinterklaas kwam afhalen.

Een maand na zijn overlijden blijft Bellens voor ophef zorgen. Uit de Panama Papers blijkt dat de voormalige Belgacom-topman als directeur optrad voor drie bedrijven op de Britse Maagdeneilanden. Sommige zakenpartners in die offshores hadden bovendien een bedenkelijke reputatie.

(Belga/NS)

Didier Bellens had bij zijn dood in februari nog een procedure lopen wegens onrechtmatig ontslag tegen de staat en zijn voormalige werkgever. Zijn kinderen hebben beslist de rechtszaak tegen Belgacom (nu Proximus) bij de Brusselse arbeidsrechtbank voort te zetten. Dat bevestigt John Bigwood, de advocaat van Bellens. "We hebben daarvoor een akte van hervatting van het geding ingediend in naam van de drie kinderen van Didier Bellens", aldus de advocaat. De kinderen komen uit twee huwelijken. Zijn jongste kind is 9 jaar. Dat betekent dat zijn moeder beslissingen moet nemen in naam van het kind. Belgacom (Proximus) heeft zijn eerste conclusies al ingediend. De advocaat van de kinderen van Bellens heeft nu twee maanden om zijn eigen conclusies in te dienen. Bellens eiste 2,8 miljoen euro schadevergoeding wegens contractbreuk, of het salaris dat de ex-CEO had moeten krijgen als hij tot het einde van zijn mandaat in 2015 op post bleef. De regering ontsloeg Bellens nadat hij premier Di Rupo had vergeleken met een kind dat enkel aan het einde van het jaar zijn Sinterklaas kwam afhalen.Een maand na zijn overlijden blijft Bellens voor ophef zorgen. Uit de Panama Papers blijkt dat de voormalige Belgacom-topman als directeur optrad voor drie bedrijven op de Britse Maagdeneilanden. Sommige zakenpartners in die offshores hadden bovendien een bedenkelijke reputatie. (Belga/NS)