Jan Vanhevel, de topman van KBC, gaat met pensioen. Hij werkte bijna 41 jaar bij de bank-verzekeraar en was 16 jaar lid van het directiecomité. Johan Thijs volgt hem op.

"Ik heb het gevoel dat we na enkele erg turbulente jaren opnieuw vaste grond onder de voeten krijgen en dat ik de groep veilig kan doorgeven aan mijn opvolger, die klaarstaat om de groep naar de toekomst te leiden", zegt de 63-jarige Vanhevel in een communiqué. "Ikzelf zal nu meer tijd hebben om me op de eerste plaats meer aan mijn familie en vrienden te wijden."

"De KBC-groep heeft enorm veel te danken aan Vanhevel," zegt Thomas Leysen, voorzitter van de raad van bestuur van KBC Groep, op zijn beurt. "Hij was in 2009 bereid de teugels in handen te nemen in erg moeilijke omstandigheden en daarvoor zijn pensioen uit te stellen. Nu de moeilijkste fase van de desinvesteringen bijna achter de rug is, heeft de raad van bestuur Jans wens ingewilligd om een nieuwe CEO het roer te laten overnemen."

Johan Thijs neemt de fakkel over bij de jaarvergadering van 3 mei. Hij is momenteel topman van de divisie België van KBC "en heeft in die hoedanigheid de activiteiten van KBC in zijn grootste markt door turbulente tijden heen geloodst", zo luidt het.

Wie Thijs zal opvolgen aan het hoofd van KBC in België, wordt later bekendgemaakt. (Belga/KVDA)

Jan Vanhevel, de topman van KBC, gaat met pensioen. Hij werkte bijna 41 jaar bij de bank-verzekeraar en was 16 jaar lid van het directiecomité. Johan Thijs volgt hem op. "Ik heb het gevoel dat we na enkele erg turbulente jaren opnieuw vaste grond onder de voeten krijgen en dat ik de groep veilig kan doorgeven aan mijn opvolger, die klaarstaat om de groep naar de toekomst te leiden", zegt de 63-jarige Vanhevel in een communiqué. "Ikzelf zal nu meer tijd hebben om me op de eerste plaats meer aan mijn familie en vrienden te wijden." "De KBC-groep heeft enorm veel te danken aan Vanhevel," zegt Thomas Leysen, voorzitter van de raad van bestuur van KBC Groep, op zijn beurt. "Hij was in 2009 bereid de teugels in handen te nemen in erg moeilijke omstandigheden en daarvoor zijn pensioen uit te stellen. Nu de moeilijkste fase van de desinvesteringen bijna achter de rug is, heeft de raad van bestuur Jans wens ingewilligd om een nieuwe CEO het roer te laten overnemen." Johan Thijs neemt de fakkel over bij de jaarvergadering van 3 mei. Hij is momenteel topman van de divisie België van KBC "en heeft in die hoedanigheid de activiteiten van KBC in zijn grootste markt door turbulente tijden heen geloodst", zo luidt het. Wie Thijs zal opvolgen aan het hoofd van KBC in België, wordt later bekendgemaakt. (Belga/KVDA)