Karen Braeckmans, TEW'er van opleiding, was ooit partner bij het consultancybedrijf Accenture en tot voor kort directielid en hr-manager van de VRT. "Dat was een superjob", zegt ze. "Ik heb echter niet lang moeten nadenken over de overstap. Bij Monard Law krijg ik de kans een organisatie te leiden in een omgeving die grondig aan het veranderen is. De digitalisering dringt zich op. Online juridisch advies in eenvoudige juridische dossiers is nu al in opmars in de Verenigde Staten. Het zal ook in Europa de traditionele advocatuur dwingen een compleet andere dienstverlening te bieden. Ook de klant eist een andere aanpak, het liefst proactief en niet altijd via procedures. Mijn taak bij Monard Law is die tendensen snel op te pikken en de organisatie bij te sturen."

Onafhankelijk

"Ik wil los van het beroep trends ontdekken en het kantoor het naar verandering duwen"

"Een externe manager, zoals Karen Braeckmans, heeft de onafhankelijkheid die een traditionele managing partner van een advocatenkantoor niet helemaal heeft", zegt Erik Monard. "Zij neemt beslissingen volledig in functie van het kantoor, los van de eigen belangen die een mede-eigenaar-vennoot eventueel nastreeft."

Braeckmans beschouwt zichzelf vooral als "coach" van de 20 vennoten en 85 advocaten die Monard Law telt. "Het is een snelle en trendsettende organisatie", weet ze. "Ik ben geen advocaat of jurist. Ik wil los van het beroep trends ontdekken en het kantoor het naar verandering duwen."

Turbulentie

Monard Law heeft de voorbije jaren turbulente tijden gekend. De samenwerking met enkele medewerkers Xavier D'Hulst, de vroegere naamgever van Monard-D'Hulst in Kortrijk, werd opgezegd omdat de rest van het kantoor een doorgedreven integratie nastreefde. Monard Law heeft vandaag kantoren in geboortestad Hasselt, Antwerpen, Brussel en Gent.

Karen Braeckmans, TEW'er van opleiding, was ooit partner bij het consultancybedrijf Accenture en tot voor kort directielid en hr-manager van de VRT. "Dat was een superjob", zegt ze. "Ik heb echter niet lang moeten nadenken over de overstap. Bij Monard Law krijg ik de kans een organisatie te leiden in een omgeving die grondig aan het veranderen is. De digitalisering dringt zich op. Online juridisch advies in eenvoudige juridische dossiers is nu al in opmars in de Verenigde Staten. Het zal ook in Europa de traditionele advocatuur dwingen een compleet andere dienstverlening te bieden. Ook de klant eist een andere aanpak, het liefst proactief en niet altijd via procedures. Mijn taak bij Monard Law is die tendensen snel op te pikken en de organisatie bij te sturen.""Een externe manager, zoals Karen Braeckmans, heeft de onafhankelijkheid die een traditionele managing partner van een advocatenkantoor niet helemaal heeft", zegt Erik Monard. "Zij neemt beslissingen volledig in functie van het kantoor, los van de eigen belangen die een mede-eigenaar-vennoot eventueel nastreeft."Braeckmans beschouwt zichzelf vooral als "coach" van de 20 vennoten en 85 advocaten die Monard Law telt. "Het is een snelle en trendsettende organisatie", weet ze. "Ik ben geen advocaat of jurist. Ik wil los van het beroep trends ontdekken en het kantoor het naar verandering duwen."Monard Law heeft de voorbije jaren turbulente tijden gekend. De samenwerking met enkele medewerkers Xavier D'Hulst, de vroegere naamgever van Monard-D'Hulst in Kortrijk, werd opgezegd omdat de rest van het kantoor een doorgedreven integratie nastreefde. Monard Law heeft vandaag kantoren in geboortestad Hasselt, Antwerpen, Brussel en Gent.