De benoeming van De Boeck - voormalig topman van Fortis - bij de restbank was algemeen verwacht.

De Boeck volgt de Fransman Pierre Mariani op. Die nam eind juni samen met toenmalig voorzitter Jean-Luc Dehaene ontslag, maar werd gevraagd op post te blijven tot het moment van de goedkeuring van de rekeningen van het eerste semester van 2012.

600.000 euro

In een interview met VRT radio gaf de nieuwe Dexia-topman te kennen hoeveel zijn loon zal bedragen. Dat wordt 600.000 euro per jaar, of minder dan de helft van zijn voorganger Mariani. De Boeck wilde in het interview ook nog kwijt dat hij het als zijn belangrijkste taak beschouwt om de mogelijke gevolgen voor de staat en de samenleving "zo klein mogelijk te houden".

Opvolger voor Dehaene
Het bestuur nam ook Robert de Metz aan als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. De Fransman volgt De Boeck op, die eind juni ad interim Dehaene was opgevolgd. De Metz zou volgens de Franse krant Les Echos 250.000 euro per jaar verdienen.

Eerder deze week zei de Europese Commissie te verwachten dat er binnen enkele weken een concrete oplossing zal zijn voor het Dexia-dossier, dat ter goedkeuring voorligt bij de Europese autoriteiten. De Commissie bevestigde daarbij dat er een principieel akkoord is bereikt met de Fransen. (Belga/BO/TV)

De benoeming van De Boeck - voormalig topman van Fortis - bij de restbank was algemeen verwacht. De Boeck volgt de Fransman Pierre Mariani op. Die nam eind juni samen met toenmalig voorzitter Jean-Luc Dehaene ontslag, maar werd gevraagd op post te blijven tot het moment van de goedkeuring van de rekeningen van het eerste semester van 2012.600.000 euroIn een interview met VRT radio gaf de nieuwe Dexia-topman te kennen hoeveel zijn loon zal bedragen. Dat wordt 600.000 euro per jaar, of minder dan de helft van zijn voorganger Mariani. De Boeck wilde in het interview ook nog kwijt dat hij het als zijn belangrijkste taak beschouwt om de mogelijke gevolgen voor de staat en de samenleving "zo klein mogelijk te houden".Opvolger voor Dehaene Het bestuur nam ook Robert de Metz aan als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. De Fransman volgt De Boeck op, die eind juni ad interim Dehaene was opgevolgd. De Metz zou volgens de Franse krant Les Echos 250.000 euro per jaar verdienen. Eerder deze week zei de Europese Commissie te verwachten dat er binnen enkele weken een concrete oplossing zal zijn voor het Dexia-dossier, dat ter goedkeuring voorligt bij de Europese autoriteiten. De Commissie bevestigde daarbij dat er een principieel akkoord is bereikt met de Fransen. (Belga/BO/TV)