In principe loopt het contract van De Boeck in augustus af. Hij zal met zijn aangekondigde contractverlenging 600.000 euro bruto per jaar blijven verdienen.

Minister Geens benadrukte tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer het belang van Karel De Boeck aan het hoofd van de restbank. Volgens de minister van Financiën blijft De Boeck de geschikte man om het Dexia-dossier in de beste omstandigheden af te wikkelen. 'Ik heb meneer De Boeck nodig om Dexia zo goed mogelijk te besturen. Als hij zegt dat dit belangrijk is voor hem om verder te doen... Als u een kandidaat heeft, ik sta er open voor. Maar vandaag heb ik De Boeck nodig,' zei Geens in De Kamer.

Ons land staat zoals bekend voor meer dan 40 miljard euro garant voor de restbank. Geens omschreef het dossier als 'een van de grootste valkuilen voor ons land'.

De minister van Financiën kreeg donderdag in De Kamer heel wat vragen over het heikele Dexia-Dossier - in verband met de geplande loonsverhoging voor de directie - te beantwoorden. Geens was bij momenten erg scherp voor Kamerlid Dirk Van der Maelen van coalitiepartner sp.a, die fors uithaalde naar de loonsverhoging.

Woensdag had de minister - onder lichte druk van zijn Franstalige collega Moscovici - aan Dexia gevraagd het loonbeleid van het directiecomité opnieuw tegen het licht te houden. Geens liet in de Kamer evenwel uitschijnen dat zijn Franse collega daar weinig mee te maken had. "Denkt men echt dat ik nood heb aan de Franse minister om te doen wat ik heb gedaan?", luidde het.

"Ik heb geen socialisten nodig om redelijk te zijn ten opzichte van bankiers", maakte Geens zich sterk. (Belga/BO)

In principe loopt het contract van De Boeck in augustus af. Hij zal met zijn aangekondigde contractverlenging 600.000 euro bruto per jaar blijven verdienen. Minister Geens benadrukte tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer het belang van Karel De Boeck aan het hoofd van de restbank. Volgens de minister van Financiën blijft De Boeck de geschikte man om het Dexia-dossier in de beste omstandigheden af te wikkelen. 'Ik heb meneer De Boeck nodig om Dexia zo goed mogelijk te besturen. Als hij zegt dat dit belangrijk is voor hem om verder te doen... Als u een kandidaat heeft, ik sta er open voor. Maar vandaag heb ik De Boeck nodig,' zei Geens in De Kamer.Ons land staat zoals bekend voor meer dan 40 miljard euro garant voor de restbank. Geens omschreef het dossier als 'een van de grootste valkuilen voor ons land'. De minister van Financiën kreeg donderdag in De Kamer heel wat vragen over het heikele Dexia-Dossier - in verband met de geplande loonsverhoging voor de directie - te beantwoorden. Geens was bij momenten erg scherp voor Kamerlid Dirk Van der Maelen van coalitiepartner sp.a, die fors uithaalde naar de loonsverhoging. Woensdag had de minister - onder lichte druk van zijn Franstalige collega Moscovici - aan Dexia gevraagd het loonbeleid van het directiecomité opnieuw tegen het licht te houden. Geens liet in de Kamer evenwel uitschijnen dat zijn Franse collega daar weinig mee te maken had. "Denkt men echt dat ik nood heb aan de Franse minister om te doen wat ik heb gedaan?", luidde het. "Ik heb geen socialisten nodig om redelijk te zijn ten opzichte van bankiers", maakte Geens zich sterk. (Belga/BO)