Karel Bos kwam einde januari aan het hoofd van Rameder. Hij is niet alleen CEO, maar ook aandeelhouder. De belangrijkste aandeelhouder is het durfkapitaalfonds Riverside. Karel Bos heeft grootse plannen met het Oost-Duitse Rameder. De Duitse marktleider in trekhaken, en de aangepaste elektronische koppeling voor aanhangwagens, dakdragers, dakboxen en fietsendragers, kiest voor internationale expansie. Richting West-Europa. "De eerste markt wordt Scandinavië, vanaf einde maart. Vanaf eind april komen we naar België en Nederland".

Karel Bos kende Rameder al toen hij nog CEO was van Bosal (2000-2008). Bosal leverde de eigen trekhaken aan de groothandel Rameder. Karel Bos is in zijn nopjes met de onderneming uit Munschwitz, in de omgeving van Weimar. "De werknemers zijn heel productief en heel loyaal. Er is veel kennis in huis. Het draait goed. Het jaarvolume aan trekhaken is 200.000. We willen naar 500.000 tot 600.000".

Karel Bos heeft nog een extra boodschap voor de industrie in België. "De personeelskosten in Oost-Duitsland zijn beduidend lager dan in België. Duitsland heeft de voorbije jaren heel goed werk verricht. De industrie is er weer veel competitiever. Ik zie nog weinig heil in arbeidsintensieve productie in West-Europa. Tenzij men die weer, zoals in Duitsland, competitief maakt. In 2008 kostte een arbeider bij Bosal in België alles samen 60.000 euro. In Schotland is dat maximaal 16.000 euro".

W.R.

Karel Bos kwam einde januari aan het hoofd van Rameder. Hij is niet alleen CEO, maar ook aandeelhouder. De belangrijkste aandeelhouder is het durfkapitaalfonds Riverside. Karel Bos heeft grootse plannen met het Oost-Duitse Rameder. De Duitse marktleider in trekhaken, en de aangepaste elektronische koppeling voor aanhangwagens, dakdragers, dakboxen en fietsendragers, kiest voor internationale expansie. Richting West-Europa. "De eerste markt wordt Scandinavië, vanaf einde maart. Vanaf eind april komen we naar België en Nederland". Karel Bos kende Rameder al toen hij nog CEO was van Bosal (2000-2008). Bosal leverde de eigen trekhaken aan de groothandel Rameder. Karel Bos is in zijn nopjes met de onderneming uit Munschwitz, in de omgeving van Weimar. "De werknemers zijn heel productief en heel loyaal. Er is veel kennis in huis. Het draait goed. Het jaarvolume aan trekhaken is 200.000. We willen naar 500.000 tot 600.000". Karel Bos heeft nog een extra boodschap voor de industrie in België. "De personeelskosten in Oost-Duitsland zijn beduidend lager dan in België. Duitsland heeft de voorbije jaren heel goed werk verricht. De industrie is er weer veel competitiever. Ik zie nog weinig heil in arbeidsintensieve productie in West-Europa. Tenzij men die weer, zoals in Duitsland, competitief maakt. In 2008 kostte een arbeider bij Bosal in België alles samen 60.000 euro. In Schotland is dat maximaal 16.000 euro". W.R.