Sokol kocht 96.000 aandelen van Lubrizol vooaleer hij het chemiebedrijf tipte als overnamedoelwit. Berkshire Hathaway nam Lubrizol in maart over voor 9 miljard dollar. Sokol zou op die manier 3 miljoen dollar winst op de aandelen hebben gemaakt, maar verklaart nu dat hij de aandelen niet kocht op basis van vertrouwelijke informatie.

David Sokol wordt beschouwd als de belangrijkste kandidaat-opvolger van de 80-jarige Buffett aan het hoofd van Berkshire Hathaway. Buffett staat al jaren bekend als de belangrijkste belegger van de VS.

Sokol kocht 96.000 aandelen van Lubrizol vooaleer hij het chemiebedrijf tipte als overnamedoelwit. Berkshire Hathaway nam Lubrizol in maart over voor 9 miljard dollar. Sokol zou op die manier 3 miljoen dollar winst op de aandelen hebben gemaakt, maar verklaart nu dat hij de aandelen niet kocht op basis van vertrouwelijke informatie. David Sokol wordt beschouwd als de belangrijkste kandidaat-opvolger van de 80-jarige Buffett aan het hoofd van Berkshire Hathaway. Buffett staat al jaren bekend als de belangrijkste belegger van de VS.