Kamel Sid komt uit de stal van Renault Trucks, een andere dochter van Volvo Group. Hij is tot vandaag de directeur van een assenfabriek van de Zweedse groep in Lyon. Donderdag werd Sid aan enkele medewerkers voorgesteld. Jens Holtinger werkt sinds 2009 bij Volvo Trucks en bouwde goede relaties met het personeel uit.

Volvo Trucks is de grootste vrachtwagenfabriek van Volvo Group. Vorig jaar rolden er 33.220 vrachtwagens van de band. Bij de vrachtwagenafdeling horen ook het Volvo Fitting Center en Volvo Cab Trim. Het eerste legt banden op velgen, ook voor andere Europese Volvo fabrieken; het tweede bekleedt vrachtwagencabines voor de eigen fabriek.

De activiteiten in Gent draaien behoorlijk, maar het bedrijf werkt met een stelsel van enkele dagen economische werkloosheid per maand. De Belgische afdeling - met Gent als spil - is uitgegroeid tot een belangrijke dochter van de Zweedse beursgenoteerde Volvo Group. De groep geeft in België werk aan 3715 mensen.

Wolfgang Riepl

Kamel Sid komt uit de stal van Renault Trucks, een andere dochter van Volvo Group. Hij is tot vandaag de directeur van een assenfabriek van de Zweedse groep in Lyon. Donderdag werd Sid aan enkele medewerkers voorgesteld. Jens Holtinger werkt sinds 2009 bij Volvo Trucks en bouwde goede relaties met het personeel uit. Volvo Trucks is de grootste vrachtwagenfabriek van Volvo Group. Vorig jaar rolden er 33.220 vrachtwagens van de band. Bij de vrachtwagenafdeling horen ook het Volvo Fitting Center en Volvo Cab Trim. Het eerste legt banden op velgen, ook voor andere Europese Volvo fabrieken; het tweede bekleedt vrachtwagencabines voor de eigen fabriek. De activiteiten in Gent draaien behoorlijk, maar het bedrijf werkt met een stelsel van enkele dagen economische werkloosheid per maand. De Belgische afdeling - met Gent als spil - is uitgegroeid tot een belangrijke dochter van de Zweedse beursgenoteerde Volvo Group. De groep geeft in België werk aan 3715 mensen. Wolfgang Riepl