Jules Noten kwam anderhalf jaar geleden over van tapijtproducent Balta Group. Onverwacht kan de benoeming van Van Noten niet genoemd worden, aangezien bij zijn komst als hoofd van de bakkerijdivisie in augustus 2012 er al gespeculeerd werd over zijn mogelijke CEO-functie 'binnen een paar jaar'.

Noten zal in mei huidig CEO Jean Vandemoortele opvolgen. Vandemoortele, die sinds 2001 de operationele leiding van de groep in handen had, wordt voorzitter van de raad van bestuur.

Vandemoortele boekte in 2013 een omzet van 1,28 miljard euro, 1,4 procent meer dan in 2012. De recurrente operationele winst (rebit) bedroeg 45 miljoen euro (+61 procent tegenover 2012). Dit jaar verwacht Vandemoortele een verdere toename van omzet en rendabiliteit. Er wordt een nieuwe fabriek gebouwd voor Bakery Products in het Franse Lyon.

De groep maakt op 25 april de definitieve jaarcijfers bekend. Vandemoortele, met hoofdkantoor in Gent, is aanwezig in twaalf Europese landen. Het bedrijf stelt 4.800 mensen tewerk. (Belga/BO)

Jules Noten kwam anderhalf jaar geleden over van tapijtproducent Balta Group. Onverwacht kan de benoeming van Van Noten niet genoemd worden, aangezien bij zijn komst als hoofd van de bakkerijdivisie in augustus 2012 er al gespeculeerd werd over zijn mogelijke CEO-functie 'binnen een paar jaar'. Noten zal in mei huidig CEO Jean Vandemoortele opvolgen. Vandemoortele, die sinds 2001 de operationele leiding van de groep in handen had, wordt voorzitter van de raad van bestuur. Vandemoortele boekte in 2013 een omzet van 1,28 miljard euro, 1,4 procent meer dan in 2012. De recurrente operationele winst (rebit) bedroeg 45 miljoen euro (+61 procent tegenover 2012). Dit jaar verwacht Vandemoortele een verdere toename van omzet en rendabiliteit. Er wordt een nieuwe fabriek gebouwd voor Bakery Products in het Franse Lyon. De groep maakt op 25 april de definitieve jaarcijfers bekend. Vandemoortele, met hoofdkantoor in Gent, is aanwezig in twaalf Europese landen. Het bedrijf stelt 4.800 mensen tewerk. (Belga/BO)