De raad van bestuur van Delhaize Groep zal de benoeming van Thijs voorstellen als onafhankelijk bestuurder voor een termijn van drie jaar. Dat gebeurt tijdens de gewone aandeelhoudersvergadering van 22 mei 2014, luidt het.

Johnny Thijs maakte eind vorig jaar bekend dat hij opstapt als gedelegeerd bestuurder van bpost. Zijn vertrek kwam er na een opgelegde loonsvermindering door de federale regering.

De re­ge­ring-Di Rupo had even daarvoor beslist dat de top­man van bpost, net als zijn collega bij Belgacom, voort­aan nog maxi­mum 650.000 euro bruto per jaar zou mogen ver­die­nen: 500.000 euro vast en maxi­maal 150.000 euro va­ri­a­bel. Thijs ontving bij bpost een jaarloon van 1,1 miljoen euro.

Johnny Thijs was eerder al ceo van Ter Beke vooraleer hij in 2002 aan het hoofd kwam van de Belgische post .Thijs is op dit moment voorzitter van de raad van bestuur van Spadel SA.

Volgens De Tijd komt de voormalige topman van bpost ook in de raad van bestuur van het Nederlandse uitzendconcern USG People terecht. De aandeelhouders van USG People kunnen op de algemene vergadering op 8 mei stemmen over een mandaat voor Thijs voor de Raad van Toezicht. Zijn mandaat geldt voor vier jaar. Hij wordt daarmee de eerste Belg in de Raad van Toezicht van USG People. (BO)

De raad van bestuur van Delhaize Groep zal de benoeming van Thijs voorstellen als onafhankelijk bestuurder voor een termijn van drie jaar. Dat gebeurt tijdens de gewone aandeelhoudersvergadering van 22 mei 2014, luidt het.Johnny Thijs maakte eind vorig jaar bekend dat hij opstapt als gedelegeerd bestuurder van bpost. Zijn vertrek kwam er na een opgelegde loonsvermindering door de federale regering. De re­ge­ring-Di Rupo had even daarvoor beslist dat de top­man van bpost, net als zijn collega bij Belgacom, voort­aan nog maxi­mum 650.000 euro bruto per jaar zou mogen ver­die­nen: 500.000 euro vast en maxi­maal 150.000 euro va­ri­a­bel. Thijs ontving bij bpost een jaarloon van 1,1 miljoen euro. Johnny Thijs was eerder al ceo van Ter Beke vooraleer hij in 2002 aan het hoofd kwam van de Belgische post .Thijs is op dit moment voorzitter van de raad van bestuur van Spadel SA. Volgens De Tijd komt de voormalige topman van bpost ook in de raad van bestuur van het Nederlandse uitzendconcern USG People terecht. De aandeelhouders van USG People kunnen op de algemene vergadering op 8 mei stemmen over een mandaat voor Thijs voor de Raad van Toezicht. Zijn mandaat geldt voor vier jaar. Hij wordt daarmee de eerste Belg in de Raad van Toezicht van USG People. (BO)