Beide partijen bevestigen het vertrek, maar wensen zich ook te onthouden van elke commentaar.

Johan Van Overtveldt werd in 2004 aangetrokken door Metena, de denktank van VKW. Onder zijn impuls won Metena zienderogen aan geloofwaardigheid, onder meer dankzij inhoudelijk bijzonder kwalitatieve publicaties. In 2007 werd "markteconomist" Van Overtveldt ook aangezocht om de algemene leiding van VKW op zich te nemen. De laatste drie jaren cumuleerde hij beide functies: directeur van Metena en algemeen directeur van VKW.

Het vertrek van Van Overtveldt komt als een volslagen verrassing, zowel voor de buitenwereld als voor de leden van VKW. Eind vorige week stuurde Herman Van de Velde -in zijn functie van voorzitter- een intern schrijven aan alle leden.

Daarin staat te lezen dat beide partijen besloten hebben om de samenwerking stop te zetten. Dat gebeurt, steeds volgens het interne communiqué, in gemeenschappelijk akkoord. "Ik kan alleen maar diep respect opbrengen voor VKW," zegt Van Overtveldt die verder de lippen op elkaar houdt. In de interne communicatie dankt VKW formeel Van Overtveldt voor zijn inzet én voor zijn werk die hij de voorbije jaren realiseerde.

De dagelijkse leiding van VKW zal voorlopig worden waargenomen door de voorzitter in samenspraak met zijn ondervoorzitters "kwestie van de continuïteit te garanderen".
Johan Van Overtveldt houdt naar eigen zeggen alle pistes open over zijn toekomst. In bepaalde kringen wordt al gefluisterd dat hij zal toetreden tot de denktank van Geert Noels. Beiden zijn topintellectuelen en ook goede fietsvrienden.

(Karel Cambien)

Beide partijen bevestigen het vertrek, maar wensen zich ook te onthouden van elke commentaar.Johan Van Overtveldt werd in 2004 aangetrokken door Metena, de denktank van VKW. Onder zijn impuls won Metena zienderogen aan geloofwaardigheid, onder meer dankzij inhoudelijk bijzonder kwalitatieve publicaties. In 2007 werd "markteconomist" Van Overtveldt ook aangezocht om de algemene leiding van VKW op zich te nemen. De laatste drie jaren cumuleerde hij beide functies: directeur van Metena en algemeen directeur van VKW. Het vertrek van Van Overtveldt komt als een volslagen verrassing, zowel voor de buitenwereld als voor de leden van VKW. Eind vorige week stuurde Herman Van de Velde -in zijn functie van voorzitter- een intern schrijven aan alle leden. Daarin staat te lezen dat beide partijen besloten hebben om de samenwerking stop te zetten. Dat gebeurt, steeds volgens het interne communiqué, in gemeenschappelijk akkoord. "Ik kan alleen maar diep respect opbrengen voor VKW," zegt Van Overtveldt die verder de lippen op elkaar houdt. In de interne communicatie dankt VKW formeel Van Overtveldt voor zijn inzet én voor zijn werk die hij de voorbije jaren realiseerde. De dagelijkse leiding van VKW zal voorlopig worden waargenomen door de voorzitter in samenspraak met zijn ondervoorzitters "kwestie van de continuïteit te garanderen". Johan Van Overtveldt houdt naar eigen zeggen alle pistes open over zijn toekomst. In bepaalde kringen wordt al gefluisterd dat hij zal toetreden tot de denktank van Geert Noels. Beiden zijn topintellectuelen en ook goede fietsvrienden. (Karel Cambien)