Jill Abramson heeft haar sporen verdiend als onderzoeksjournaliste. De laatste jaren was ze adjunct hoofdredacteur, managing editor en in Washington chef redactie van The New York Times.

Op 6 september neemt ze het roer van wellicht de meest invloedrijke krant ter wereld over, op een ogenblik dat de Amerikaanse kranten in een diepe crisis verzeild zijn.

De website van The New York Times was tot voor kort de best bezochte krantensite in de wereld. Sinds maart probeert de krant de bezoekersaantallen om te zetten in cash met een paywall. Bezoekers mogen nog een beperkt aantal artikels gratis lezen en moeten daarna betalen. Volgens de eerste uitgelekte resultaten zou de website minstens 25 procent van zijn traffiek verliezen.

Jill Abramson volgt Bill Keller op. Hij was zes jaar hoofdredacteur en vooral bekend als luis in de pels van president Georges Bush. Hij wil weer gewoon journalist worden en artikels schrijven voor de zondagskrant en voor de opinierubriek. (EE)

Jill Abramson heeft haar sporen verdiend als onderzoeksjournaliste. De laatste jaren was ze adjunct hoofdredacteur, managing editor en in Washington chef redactie van The New York Times. Op 6 september neemt ze het roer van wellicht de meest invloedrijke krant ter wereld over, op een ogenblik dat de Amerikaanse kranten in een diepe crisis verzeild zijn. De website van The New York Times was tot voor kort de best bezochte krantensite in de wereld. Sinds maart probeert de krant de bezoekersaantallen om te zetten in cash met een paywall. Bezoekers mogen nog een beperkt aantal artikels gratis lezen en moeten daarna betalen. Volgens de eerste uitgelekte resultaten zou de website minstens 25 procent van zijn traffiek verliezen. Jill Abramson volgt Bill Keller op. Hij was zes jaar hoofdredacteur en vooral bekend als luis in de pels van president Georges Bush. Hij wil weer gewoon journalist worden en artikels schrijven voor de zondagskrant en voor de opinierubriek. (EE)