De 64-jarige Jerome Powell volgt Janet Yellen op, die al vanaf 2014 aan het hoofd staat van de centrale bank. Haar mandaat loopt op 3 februari af.

President Donald Trump had Jerome 'Jay' Powell in november benoemd als opvolger van Yellen. Powell droeg ook de voorkeur weg van minister van Financiën Steven Mnuchin.

De als pragmatisch bekendstaande Powell werd in 2012 door Trumps voorganger Barack Obama al aangesteld als bestuurder bij de Fed.

Powell is de eerste voorzitter van de Fed sinds het einde van de jaren 70 die geen doctoraat in economie heeft. De zestiger is advocaat van opleiding, maar heeft er wel een carrière als investeringsbankier opzitten. Verwacht wordt dat hij het gematigde beleid van zijn voorgangster - gekenmerkt door lage rentetarieven - zal voortzetten.

Over Jerome Powell, 'de nieuwe machtigste man van de financiële wereld', verneemt u hier meer

De 64-jarige Jerome Powell volgt Janet Yellen op, die al vanaf 2014 aan het hoofd staat van de centrale bank. Haar mandaat loopt op 3 februari af.President Donald Trump had Jerome 'Jay' Powell in november benoemd als opvolger van Yellen. Powell droeg ook de voorkeur weg van minister van Financiën Steven Mnuchin. De als pragmatisch bekendstaande Powell werd in 2012 door Trumps voorganger Barack Obama al aangesteld als bestuurder bij de Fed. Powell is de eerste voorzitter van de Fed sinds het einde van de jaren 70 die geen doctoraat in economie heeft. De zestiger is advocaat van opleiding, maar heeft er wel een carrière als investeringsbankier opzitten. Verwacht wordt dat hij het gematigde beleid van zijn voorgangster - gekenmerkt door lage rentetarieven - zal voortzetten.