De huidige voorzitter, Axel Weber, kondigde eerder aan dat hij eind april 2011 opstapt. Vanaf 1 mei wordt de functie opgenomen door de 42-jarige Weidmann, die op die manier de jongste voorzitter uit de geschiedenis van de Duitse centrale bank wordt.

Sabine Lautenschläger wordt de nieuwe vicepresident van de Bundesbank. Merkel sprak woensdag van een "degelijk personeelspakket". Weidmann omschreef ze als een "briljante intellectueel" met een "onafhankelijke persoonlijkheid". Hij zal binnen de ECB (Europese Centrale Bank) zijn stem laten horen voor de Duitse stabiliteitscultuur, voegde ze eraan toe.

Jens Weidmann, die in 2006 op advies van Weber werd aangeduid als economisch adviseur van de bondskanselier, hielp de regering-Merkel door de financiële en eurocrisis heen. Tot juni 2011 neemt Europa-expert Uwe Corsepius de taken van Weidmann binnen het kabinet van de bondskanselier over.

Weidmann, die ook al aan de slag was bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), staat bekend als een voorvechter van een stabiele munt. De oppositie vreest dat de onafhankelijkheid van de Bundesbank in het gedrang komt als Weidmann voorzitter wordt.

De huidige voorzitter, Axel Weber, kondigde eerder aan dat hij eind april 2011 opstapt. Vanaf 1 mei wordt de functie opgenomen door de 42-jarige Weidmann, die op die manier de jongste voorzitter uit de geschiedenis van de Duitse centrale bank wordt. Sabine Lautenschläger wordt de nieuwe vicepresident van de Bundesbank. Merkel sprak woensdag van een "degelijk personeelspakket". Weidmann omschreef ze als een "briljante intellectueel" met een "onafhankelijke persoonlijkheid". Hij zal binnen de ECB (Europese Centrale Bank) zijn stem laten horen voor de Duitse stabiliteitscultuur, voegde ze eraan toe.Jens Weidmann, die in 2006 op advies van Weber werd aangeduid als economisch adviseur van de bondskanselier, hielp de regering-Merkel door de financiële en eurocrisis heen. Tot juni 2011 neemt Europa-expert Uwe Corsepius de taken van Weidmann binnen het kabinet van de bondskanselier over. Weidmann, die ook al aan de slag was bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), staat bekend als een voorvechter van een stabiele munt. De oppositie vreest dat de onafhankelijkheid van de Bundesbank in het gedrang komt als Weidmann voorzitter wordt.