Tot eind vorig jaar leidde Jacqueline Sioen-Zoete nog mee de afdeling technische beschermkledij, naast Bart Vervaecke, de CEO van de divisie. Die staat voor 30,5 procent van de omzet van de groep. Ze produceert onder meer signalisatiekledij, vlamvertragende kledij, politiepakken, vrijetijdskledij (voor jagers).

Nu trekt Jacqueline Sioen-Zoete zich terug uit de dagelijkse werking van Sioen Industries. Ze blijft wel nog niet-uitvoerend bestuurder. "Ik ben zeer verheugd dat mijn levenswerk in goede handen is", zegt ze in een reactie aan Trends. "Het kan in dezelfde spirit worden voortgezet. Ik kan me nu concentreren op privéprojecten en mijn bestuursmandaat."

Jacqueline Sioen-Zoete timmerde aan het Sioen-imperium samen met haar man Jean-Jacques Sioen, die eind november 2009 onverwacht overleed. In 1960 richtten ze de zaak op in Roeselare.

Zeven jaar later lanceerde Jacqueline Sioen-Zoete de confectieafdeling. In de jaren negentig speelde ze een actieve rol in de internationale expansie van de onderneming. De confectieafdeling heeft nu fabrieken in Indonesië, Roemenië, en Tunesië.

Jacqueline Sioen-Zoete was de drijvende kracht achter het filiaal in Indonesië, waar 2141 van de 4011 werknemers van de groep werken. Zij maken grote volumes kledij voor de afdeling technische beschermkledij.

De familie Sioen controleert 65 procent van de aandelen van de onderneming. De bekendste telg is CEO Michèle Sioen (48), die vanaf mei ook voorzitter wordt van de werkgeversvereniging VBO. Naast Michèle is ook zus Pascale (45) actief bij Sioen Industries, als CEO van de afdeling chemicaliën. De derde zus, Daniëlle (48), verzorgt mee de communicatie met de beleggers.

Tot eind vorig jaar leidde Jacqueline Sioen-Zoete nog mee de afdeling technische beschermkledij, naast Bart Vervaecke, de CEO van de divisie. Die staat voor 30,5 procent van de omzet van de groep. Ze produceert onder meer signalisatiekledij, vlamvertragende kledij, politiepakken, vrijetijdskledij (voor jagers). Nu trekt Jacqueline Sioen-Zoete zich terug uit de dagelijkse werking van Sioen Industries. Ze blijft wel nog niet-uitvoerend bestuurder. "Ik ben zeer verheugd dat mijn levenswerk in goede handen is", zegt ze in een reactie aan Trends. "Het kan in dezelfde spirit worden voortgezet. Ik kan me nu concentreren op privéprojecten en mijn bestuursmandaat." Jacqueline Sioen-Zoete timmerde aan het Sioen-imperium samen met haar man Jean-Jacques Sioen, die eind november 2009 onverwacht overleed. In 1960 richtten ze de zaak op in Roeselare.Zeven jaar later lanceerde Jacqueline Sioen-Zoete de confectieafdeling. In de jaren negentig speelde ze een actieve rol in de internationale expansie van de onderneming. De confectieafdeling heeft nu fabrieken in Indonesië, Roemenië, en Tunesië. Jacqueline Sioen-Zoete was de drijvende kracht achter het filiaal in Indonesië, waar 2141 van de 4011 werknemers van de groep werken. Zij maken grote volumes kledij voor de afdeling technische beschermkledij. De familie Sioen controleert 65 procent van de aandelen van de onderneming. De bekendste telg is CEO Michèle Sioen (48), die vanaf mei ook voorzitter wordt van de werkgeversvereniging VBO. Naast Michèle is ook zus Pascale (45) actief bij Sioen Industries, als CEO van de afdeling chemicaliën. De derde zus, Daniëlle (48), verzorgt mee de communicatie met de beleggers.