De Fransman gaat aan de slag bij denktank 'Peterson Institute of International Economics'.

"Als een van 's werelds vooraanstaande macro-economen was Olivier nauw betrokken bij de aanpak van de mondiale financiële crisis. Hij gaf de aanzet tot een nieuwe manier van denken en zijn zienswijze galmt nog altijd na in academische en beleidsbepalende kringen", aldus Lagarde.

Blanchard werd tijdens zijn indrukwekkende carrière meermaals onderscheiden. Hij ontving onder meer de hoogste Franse onderscheiding, de Legion d'Honneur.

Volgens The Economist stemt de winst die de denktank Peterson maakt door Blanchard in te lijven, overeen met het verlies waarmee het IMF om dezelfde reden geconfronteerd wordt. Het IMF zal moeite hebben om iemand te vinden die even intelligent, ernstig en flexibel is als de heer Blanchard, luidt het.

(Belga/BO)

De Fransman gaat aan de slag bij denktank 'Peterson Institute of International Economics'. "Als een van 's werelds vooraanstaande macro-economen was Olivier nauw betrokken bij de aanpak van de mondiale financiële crisis. Hij gaf de aanzet tot een nieuwe manier van denken en zijn zienswijze galmt nog altijd na in academische en beleidsbepalende kringen", aldus Lagarde. Blanchard werd tijdens zijn indrukwekkende carrière meermaals onderscheiden. Hij ontving onder meer de hoogste Franse onderscheiding, de Legion d'Honneur.Volgens The Economist stemt de winst die de denktank Peterson maakt door Blanchard in te lijven, overeen met het verlies waarmee het IMF om dezelfde reden geconfronteerd wordt. Het IMF zal moeite hebben om iemand te vinden die even intelligent, ernstig en flexibel is als de heer Blanchard, luidt het. (Belga/BO)