"De regel is nu eenmaal dat we met pensioen gaan als we 58 worden", zegt Hilde Laga over haar afscheid van het advocatenkantoor Laga. Maar volgens de geruchtenmolen zou haar vertrek niet zonder slag of stoot zijn verlopen.

"Er wordt veel geroddeld door advocaten", weet ze. "Het vertrek verloopt in de beste omstandigheden. Een jaar geleden heeft Danny Stas me al opgevolgd als managing partner. Ik geef de fakkel door als onderdeel van een goed voorbereid proces."

In tegenstelling tot andere advocaten - onder wie Roel Nieuwdorp, Wilfried Goris en Carl Bevernage (ex-Linklaters, nu Ambos) - gaat ze na haar pensioen niet voort met een ander kantoor. "Ik ga mijn eigen kantoor echt geen concurrentie aandoen", klinkt het. "Ik zal mijn expertise op een andere manier doorgeven."

Danny Stas: "Eigenlijk verwachten we van onze vennoten dat ze al op pensioen gaan als ze 56 worden. We vinden wel een manier om Hilde aan het kantoor te blijven verbinden. Zo kunnen we haar eventueel een functie als counsel geven."

Laga, die ook vennootschapsrecht doceert aan de KU.Leuven en lid is van de toezichtsraad van de FSMA, kan voor het eerst een mandaat opnemen in bedrijven. In haar vroegere functie was dat verboden.

Dinsdag kreeg haar kantoor nog twee Trends Legal Awards, als het beste advocatenkantoor in arbeidsrecht en sociaal recht en als het beste advocatenkantoor in fiscaal recht.

"De regel is nu eenmaal dat we met pensioen gaan als we 58 worden", zegt Hilde Laga over haar afscheid van het advocatenkantoor Laga. Maar volgens de geruchtenmolen zou haar vertrek niet zonder slag of stoot zijn verlopen. "Er wordt veel geroddeld door advocaten", weet ze. "Het vertrek verloopt in de beste omstandigheden. Een jaar geleden heeft Danny Stas me al opgevolgd als managing partner. Ik geef de fakkel door als onderdeel van een goed voorbereid proces." In tegenstelling tot andere advocaten - onder wie Roel Nieuwdorp, Wilfried Goris en Carl Bevernage (ex-Linklaters, nu Ambos) - gaat ze na haar pensioen niet voort met een ander kantoor. "Ik ga mijn eigen kantoor echt geen concurrentie aandoen", klinkt het. "Ik zal mijn expertise op een andere manier doorgeven." Danny Stas: "Eigenlijk verwachten we van onze vennoten dat ze al op pensioen gaan als ze 56 worden. We vinden wel een manier om Hilde aan het kantoor te blijven verbinden. Zo kunnen we haar eventueel een functie als counsel geven." Laga, die ook vennootschapsrecht doceert aan de KU.Leuven en lid is van de toezichtsraad van de FSMA, kan voor het eerst een mandaat opnemen in bedrijven. In haar vroegere functie was dat verboden. Dinsdag kreeg haar kantoor nog twee Trends Legal Awards, als het beste advocatenkantoor in arbeidsrecht en sociaal recht en als het beste advocatenkantoor in fiscaal recht.