De jaarlijkse INSEAD Innovator Prize gaat dit jaar naar Herman Schueremans, de bezieler van en het gezicht achter het Rock Werchter-festival.

Schueremans wordt geroemd omdat hij Rock Werchter prominent op de kaart zette van de meest erkende muziekfestivals wereldwijd.

Er is ook lof voor de manier waarop 'de Schuur' aan vernieuwing deed, en dat op de meest uiteenlopende domeinen: van toegangscontrole en crowd controle over integratie van sociale media tot opvang van de artiesten of omgang met overheden.

Schueremans, die in het milieu bekend staat als een 'true gentleman', stond in 1974 aan de wieg van het muziekfestival dat nu tot 350.000 toeschouwers trekt.

De INSEAD Innovator prijs wordt volgende maand (op 28 november) uitgereikt in Brussel. De onderscheiding ging vorig jaar naar Marc Grynberg, CEO van Umicore. INSEAD, de gereputeerde businesschool van Fontainebleau, biedt al opleidingen aan op drie continenten. (KC)

De jaarlijkse INSEAD Innovator Prize gaat dit jaar naar Herman Schueremans, de bezieler van en het gezicht achter het Rock Werchter-festival. Schueremans wordt geroemd omdat hij Rock Werchter prominent op de kaart zette van de meest erkende muziekfestivals wereldwijd. Er is ook lof voor de manier waarop 'de Schuur' aan vernieuwing deed, en dat op de meest uiteenlopende domeinen: van toegangscontrole en crowd controle over integratie van sociale media tot opvang van de artiesten of omgang met overheden. Schueremans, die in het milieu bekend staat als een 'true gentleman', stond in 1974 aan de wieg van het muziekfestival dat nu tot 350.000 toeschouwers trekt. De INSEAD Innovator prijs wordt volgende maand (op 28 november) uitgereikt in Brussel. De onderscheiding ging vorig jaar naar Marc Grynberg, CEO van Umicore. INSEAD, de gereputeerde businesschool van Fontainebleau, biedt al opleidingen aan op drie continenten. (KC)