De verantwoordelijke voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en innovaties bij Telenet, Herbert Vanhove, stapt over naar de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), de televisiemaker die half om half in handen is van De Persgroep en Roularta Media Group. Vanaf 25 februari wordt hij er voor innovatie en exploitatie.

Telenet stuurde een zeer lovend persbericht uit bij de aankondiging van zijn vertrek. De Mechelaars liggen nochtans in de clinch met VMMa over de transport- en distributievergoedingen en over de digicorder, waarmee gemakkelijk reclame kan worden doorgespoeld. "Zijn overstap naar VMMa zal ongetwijfeld leiden tot een zekere mate van kruisbestuiving tussen zenders en distributeurs in dit evoluerend medialandschap", liet Telenet-topman Duco Sickinghe zich in het persbericht citeren.

Voordien werkte Vanhove als vicepresident Services Strategy & Business Development bij Qualcomm en in de jaren 90 als productmanager bij Alcatel-Lucent.

Vanhove vertrekt op het moment dat grootaandeelhouder Liberty Global, die meer controle wil, het management van Telenet doorlicht. Liberty rolt ook onder het label 'Horizon' een reeks nieuwe diensten doorheen zijn Europese vestigingen uit. Niet Vlaanderen, maar Nederland en Zwitserland waren daarvoor de proeflanden.

De verantwoordelijke voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en innovaties bij Telenet, Herbert Vanhove, stapt over naar de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), de televisiemaker die half om half in handen is van De Persgroep en Roularta Media Group. Vanaf 25 februari wordt hij er voor innovatie en exploitatie.Telenet stuurde een zeer lovend persbericht uit bij de aankondiging van zijn vertrek. De Mechelaars liggen nochtans in de clinch met VMMa over de transport- en distributievergoedingen en over de digicorder, waarmee gemakkelijk reclame kan worden doorgespoeld. "Zijn overstap naar VMMa zal ongetwijfeld leiden tot een zekere mate van kruisbestuiving tussen zenders en distributeurs in dit evoluerend medialandschap", liet Telenet-topman Duco Sickinghe zich in het persbericht citeren. Voordien werkte Vanhove als vicepresident Services Strategy & Business Development bij Qualcomm en in de jaren 90 als productmanager bij Alcatel-Lucent. Vanhove vertrekt op het moment dat grootaandeelhouder Liberty Global, die meer controle wil, het management van Telenet doorlicht. Liberty rolt ook onder het label 'Horizon' een reeks nieuwe diensten doorheen zijn Europese vestigingen uit. Niet Vlaanderen, maar Nederland en Zwitserland waren daarvoor de proeflanden.