"In andere culturen zie je dat oudere bedrijfsleiders nauw betrokken blijven bij het bedrijfsleven. Men wil hun ervaring niet zomaar weggooien. In België gebeurt dat nog veel te weinig", vindt Guido De Grefte, managing director van HazelHartwood en voormalig consultant van KPMG.

De Mechelse consultant biedt senior managers, die afscheid genomen hebben van het actieve bedrijfsleven, de kans hun werkzaamheden geleidelijk af te bouwen en hun ervaring door te geven.

Samen met een team van jonge consultants werken ze op projectbasis bij bedrijven. "Die commerciële activiteiten draaien goed", zegt De Grefte. "We werken al met meer dan twintig mensen, oud en jong. Daarnaast nemen we sociaal-innovatieve initiatieven, zoals deze studie naar 'de bank van de toekomst'. We willen zoeken naar manieren om het vertrouwen in de banksector te herstellen en daarrond potentiële klanten te benaderen."

HazelHeartwood werd mee opgericht door SD Worx, dat twee derde van de aandelen controleert. Jan Van den Nieuwenhuijzen (oud-topman van SD Worx) en Filip Dierckx (operationeel directeur van BNP Paribas Fortis en voorzitter van Febelfin) zitten in de raad van bestuur.

"In andere culturen zie je dat oudere bedrijfsleiders nauw betrokken blijven bij het bedrijfsleven. Men wil hun ervaring niet zomaar weggooien. In België gebeurt dat nog veel te weinig", vindt Guido De Grefte, managing director van HazelHartwood en voormalig consultant van KPMG. De Mechelse consultant biedt senior managers, die afscheid genomen hebben van het actieve bedrijfsleven, de kans hun werkzaamheden geleidelijk af te bouwen en hun ervaring door te geven. Samen met een team van jonge consultants werken ze op projectbasis bij bedrijven. "Die commerciële activiteiten draaien goed", zegt De Grefte. "We werken al met meer dan twintig mensen, oud en jong. Daarnaast nemen we sociaal-innovatieve initiatieven, zoals deze studie naar 'de bank van de toekomst'. We willen zoeken naar manieren om het vertrouwen in de banksector te herstellen en daarrond potentiële klanten te benaderen." HazelHeartwood werd mee opgericht door SD Worx, dat twee derde van de aandelen controleert. Jan Van den Nieuwenhuijzen (oud-topman van SD Worx) en Filip Dierckx (operationeel directeur van BNP Paribas Fortis en voorzitter van Febelfin) zitten in de raad van bestuur.