Allard Castelein wordt vanaf 1 januari de nieuwe president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat maakte de beheerder van de Rotterdamse haven donderdag bekend.

Castelein (1958), die in Rotterdam is geboren en getogen, is nu nog vicepresident Environment bij olieconcern Shell. De twee aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Nederlandse staat, hebben hem benoemd als opvolger van Hans Smits.

Smits verlaat eind december het Havenbedrijf na 9 jaar. Onder zijn leiding is de Rotterdamse haven verder gegroeid en is de Tweede Maasvlakte afgebouwd. (Belga/BO)

Allard Castelein wordt vanaf 1 januari de nieuwe president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat maakte de beheerder van de Rotterdamse haven donderdag bekend.Castelein (1958), die in Rotterdam is geboren en getogen, is nu nog vicepresident Environment bij olieconcern Shell. De twee aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Nederlandse staat, hebben hem benoemd als opvolger van Hans Smits. Smits verlaat eind december het Havenbedrijf na 9 jaar. Onder zijn leiding is de Rotterdamse haven verder gegroeid en is de Tweede Maasvlakte afgebouwd. (Belga/BO)