De referentieaandeelhouders van Grupo Modelo betalen vandaag, woensdag 5 juni, 1,5 miljard dollar voor een pakket van 23,1 miljoen aandelen van AB InBev. Die prijs werd eerder overeengekomen. Ondertussen steeg de beurskoers en is het pakket 2,113 miljard dollar waard.
De Belgisch-Braziliaanse brouwerijgroep AB InBev kondigde op 29 juni de overname van haar sectorgenoot en de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo aan. Die deal is nu afgerond. Als gevolg daarvan injecteerde de Mexicaanse referentieaandeelhouders de opbrengst van de verkoop van hun Grupo Modelo-aandelen in aandelen van AB In Bev. Vorig jaar spraken ze de vaste prijs van 65 dollar per aandeel af, in totaal 1,5 miljard dollar voor 23,1 miljoen aandelen. Goed voor een belang van 1,4% in de brouwerijgroep.

Ondertussen is de koers van AB InBev gestegen tot 70 dollar per aandeel. Het pakket van de Mexicanen is 2,113 miljard dollar waard, goed voor een meerwaarde van 613 miljoen dollar of 41%. Toch is de buit nog niet binnen. AB InBev kan de aandelen leveren in een periode van vijf jaar. Voor 80% van de aandelen sloot het een verzekeringscontract tegen eventuele koersschommelingen.

De Mexicaanse referentieaandeelhouders rond de vroegere CEO van Grupo Modelo, Carlos Fernández, en de bestuurders Maria Asunción Aramburuzabala en Valentín Díez Morodo krijgen twee zitjes bij de bestuursraad van AB InBev. Aramburuzabala en Morodo worden daarom bij de volgende algemene vergadering in april voorgedragen.

De referentieaandeelhouders van Grupo Modelo betalen vandaag, woensdag 5 juni, 1,5 miljard dollar voor een pakket van 23,1 miljoen aandelen van AB InBev. Die prijs werd eerder overeengekomen. Ondertussen steeg de beurskoers en is het pakket 2,113 miljard dollar waard. De Belgisch-Braziliaanse brouwerijgroep AB InBev kondigde op 29 juni de overname van haar sectorgenoot en de Mexicaanse marktleider Grupo Modelo aan. Die deal is nu afgerond. Als gevolg daarvan injecteerde de Mexicaanse referentieaandeelhouders de opbrengst van de verkoop van hun Grupo Modelo-aandelen in aandelen van AB In Bev. Vorig jaar spraken ze de vaste prijs van 65 dollar per aandeel af, in totaal 1,5 miljard dollar voor 23,1 miljoen aandelen. Goed voor een belang van 1,4% in de brouwerijgroep.Ondertussen is de koers van AB InBev gestegen tot 70 dollar per aandeel. Het pakket van de Mexicanen is 2,113 miljard dollar waard, goed voor een meerwaarde van 613 miljoen dollar of 41%. Toch is de buit nog niet binnen. AB InBev kan de aandelen leveren in een periode van vijf jaar. Voor 80% van de aandelen sloot het een verzekeringscontract tegen eventuele koersschommelingen. De Mexicaanse referentieaandeelhouders rond de vroegere CEO van Grupo Modelo, Carlos Fernández, en de bestuurders Maria Asunción Aramburuzabala en Valentín Díez Morodo krijgen twee zitjes bij de bestuursraad van AB InBev. Aramburuzabala en Morodo worden daarom bij de volgende algemene vergadering in april voorgedragen.