Griekse belastinginspecteurs gebruiken satellieten om niet aangegeven zwembaden op te sporen. In Griekenland geldt het bezit van een zwembad als een "onaanvechtbaar bewijs van inkomen". Griekse eigenaars van een zwembad moeten normaal 160 euro extra per vierkante meter bad betalen aan de fiscus. Voor een zwembad van bijvoorbeeld 50 vierkante meter gaat het om een extra staatsinkomen van 8.000 euro.

De camouflagenetten sprongen voor het eerst in het oog bij de belastingsinspecteurs toen ze controles uitvoerden in rijke voorsteden van Athene en op jetset-eilanden zoals Mykonos.

"We hebben camouflagenetten gezien zoals die door het leger gebruikt worden voor het verbergen van pantservoertuigen", aldus een medewerker van het Griekse ministerie van Financiën. (Belga/NS)

Griekse belastinginspecteurs gebruiken satellieten om niet aangegeven zwembaden op te sporen. In Griekenland geldt het bezit van een zwembad als een "onaanvechtbaar bewijs van inkomen". Griekse eigenaars van een zwembad moeten normaal 160 euro extra per vierkante meter bad betalen aan de fiscus. Voor een zwembad van bijvoorbeeld 50 vierkante meter gaat het om een extra staatsinkomen van 8.000 euro.De camouflagenetten sprongen voor het eerst in het oog bij de belastingsinspecteurs toen ze controles uitvoerden in rijke voorsteden van Athene en op jetset-eilanden zoals Mykonos."We hebben camouflagenetten gezien zoals die door het leger gebruikt worden voor het verbergen van pantservoertuigen", aldus een medewerker van het Griekse ministerie van Financiën. (Belga/NS)