Het was de ambtenarenvakbond ADEDY die opgeroepen had tot een 48 urenstaking, en ook de vakbond voor de privésector GSEE besliste om te staken.

Het protest is gericht tegen de bezuinigingsmaatregelen en de geplande ontslagen in de overheidssector. Onder druk van zijn internationale schuldeisers wil de Griekse regering in Athene 15.000 ambtenaren de laan uitsturen tegen eind 2014.

Door de aanhoudende staking wordt op veel plaatsen het vuilnis niet meer opgehaald. Verwacht wordt dat de stakingsgolf dinsdag een hoogtepunt bereikt. (Belga/BO)

Het was de ambtenarenvakbond ADEDY die opgeroepen had tot een 48 urenstaking, en ook de vakbond voor de privésector GSEE besliste om te staken. Het protest is gericht tegen de bezuinigingsmaatregelen en de geplande ontslagen in de overheidssector. Onder druk van zijn internationale schuldeisers wil de Griekse regering in Athene 15.000 ambtenaren de laan uitsturen tegen eind 2014.Door de aanhoudende staking wordt op veel plaatsen het vuilnis niet meer opgehaald. Verwacht wordt dat de stakingsgolf dinsdag een hoogtepunt bereikt. (Belga/BO)