Tijdens de kredietboom, bij aanvang van het decennium, "strekte de vooruitgang van de subprime-markt zich uit over verschillende jaren om vervolgens te versnellen", herhaalde Greenspan voor de onafhankelijke commissie die onderzoek doet naar de crisis.

"Het globale beleid van de regering bestond erin om het eigenwoningbezit te ontwikkelen, in het bijzonder voor de lagere en middeninkomens", verduidelijkte hij.

De regering heeft dit soort leningen aangemoedigd door de tussenkomst van de hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac, die er een steeds groter aandeel in verwierven.

Om de doelen van de minister van Huisvesting te halen nam het aandeel van Fannie Mae en Freddie Mac volgens Greenspan een dusdanige omvang aan dat ze een groot deel van de markt in voorkoop namen. Volgens de oud-voorzitter was dit een essentiële factor in het creëren van de luchtbel. Hij wees elke verantwoordelijkheid van zijn instelling van de hand.

Tijdens de kredietboom, bij aanvang van het decennium, "strekte de vooruitgang van de subprime-markt zich uit over verschillende jaren om vervolgens te versnellen", herhaalde Greenspan voor de onafhankelijke commissie die onderzoek doet naar de crisis. "Het globale beleid van de regering bestond erin om het eigenwoningbezit te ontwikkelen, in het bijzonder voor de lagere en middeninkomens", verduidelijkte hij. De regering heeft dit soort leningen aangemoedigd door de tussenkomst van de hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac, die er een steeds groter aandeel in verwierven. Om de doelen van de minister van Huisvesting te halen nam het aandeel van Fannie Mae en Freddie Mac volgens Greenspan een dusdanige omvang aan dat ze een groot deel van de markt in voorkoop namen. Volgens de oud-voorzitter was dit een essentiële factor in het creëren van de luchtbel. Hij wees elke verantwoordelijkheid van zijn instelling van de hand.