Vanneste werd bekend toen hij in maart 1987 de hulpverlening na de ramp met de Herald of Free Enterprise voor de kust van Zeebrugge coördineerde. Bijna 200 mensen kwamen toen om het leven. Zijn aanpak oogstte niets dan lof in binnen- en buitenland, niet het minst van de toenmalige Britse eerste minister Margaret Thatcher, die hem ook onderscheidde. In België kreeg hij de titel van baron.

Vanneste stond bekend als een zeer veelzijdig man. In 1954 publiceerde hij het boek Structurele werkloosheid in West-Vlaanderen. Dit werk vond ruime weerklank en het theoretische deel werd zelfs in het economische verslag van de Verenigde Naties geciteerd. Het boek diende als basisplan voor de economische ontwikkeling van de provincie.

In 1967 werd Vanneste professor economie en in 1979 werd hij gouverneur van de kustprovincie. In 1997 gaf hij de fakkel door aan Paul Breyne. Vanneste bleef actief in het economische leven en in de onderwijswereld via een aantal vooraanstaande bestuursmandaten (KBC, haven van Zeebrugge, KUL). (KC)

Vanneste werd bekend toen hij in maart 1987 de hulpverlening na de ramp met de Herald of Free Enterprise voor de kust van Zeebrugge coördineerde. Bijna 200 mensen kwamen toen om het leven. Zijn aanpak oogstte niets dan lof in binnen- en buitenland, niet het minst van de toenmalige Britse eerste minister Margaret Thatcher, die hem ook onderscheidde. In België kreeg hij de titel van baron. Vanneste stond bekend als een zeer veelzijdig man. In 1954 publiceerde hij het boek Structurele werkloosheid in West-Vlaanderen. Dit werk vond ruime weerklank en het theoretische deel werd zelfs in het economische verslag van de Verenigde Naties geciteerd. Het boek diende als basisplan voor de economische ontwikkeling van de provincie.In 1967 werd Vanneste professor economie en in 1979 werd hij gouverneur van de kustprovincie. In 1997 gaf hij de fakkel door aan Paul Breyne. Vanneste bleef actief in het economische leven en in de onderwijswereld via een aantal vooraanstaande bestuursmandaten (KBC, haven van Zeebrugge, KUL). (KC)