Gerhard Schneider zette de fabriek in Vorst, die als enige in de wereld het model Audi A1 bouwt, de voorbije jaren op het goede spoor. Hij werd er directeur in 2011. Hij kon samen met de directie de tot dan vaak rumoerige relaties met de vakbonden rechttrekken.

Hij liet ook niet na Brussel geregeld een pluim te geven in de groep. Op de soms te weinig soepele instelling van de vakbonden heeft hij wel nog altijd kritiek. Momenteel lopen er onderhandelingen over flexibele werkuren.

"Wanneer ik precies vertrek is nog niet bepaald. Maar bij Audi is het gebruikelijk om na drie jaar een andere functie op te nemen. De wissel gebeurt uiterlijk binnen enkele maanden", bevestigt Schneider zijn vertrek. "Het is een kwestie van een goede timing, voor de wissel naar de productie van het nieuwe model Audi S1. Er zijn veel kandidaten bij Audi die mij willen opvolgen. Dat is een positief teken voor de fabriek. Ooit was de functie in Brussel niet zo populair."

Audi Brussel bouwde vorig jaar 120.520 wagens, met 2560 werknemers. De verkoop van de A1 daalde lichtjes: 122.944 wagens in 2013 versus 123.750 wagens in 2012.

Gerhard Schneider zette de fabriek in Vorst, die als enige in de wereld het model Audi A1 bouwt, de voorbije jaren op het goede spoor. Hij werd er directeur in 2011. Hij kon samen met de directie de tot dan vaak rumoerige relaties met de vakbonden rechttrekken.Hij liet ook niet na Brussel geregeld een pluim te geven in de groep. Op de soms te weinig soepele instelling van de vakbonden heeft hij wel nog altijd kritiek. Momenteel lopen er onderhandelingen over flexibele werkuren."Wanneer ik precies vertrek is nog niet bepaald. Maar bij Audi is het gebruikelijk om na drie jaar een andere functie op te nemen. De wissel gebeurt uiterlijk binnen enkele maanden", bevestigt Schneider zijn vertrek. "Het is een kwestie van een goede timing, voor de wissel naar de productie van het nieuwe model Audi S1. Er zijn veel kandidaten bij Audi die mij willen opvolgen. Dat is een positief teken voor de fabriek. Ooit was de functie in Brussel niet zo populair."Audi Brussel bouwde vorig jaar 120.520 wagens, met 2560 werknemers. De verkoop van de A1 daalde lichtjes: 122.944 wagens in 2013 versus 123.750 wagens in 2012.