Geert Noels merkt een verharding van de houding van machthebbers en machtsgroepen ten aanzien van zijn persoon, omdat hij Belgische/Vlaamse problemen scherp aan de kaak stelt.

"Men heeft mij al een paar keer gezegd dat wij op zakelijk vlak een aantal contracten zullen missen," zegt Noels in Z-Talk Goossens.

Naar eigen zeggen is Noels nooit echt met de dood bedreigd, maar er is voor hij aan Econopolis begon wel gezegd dat het hem onmogelijk zou gemaakt worden om een activiteit te ontwikkelen.

De econoom richtte zijn denktank en vermogensbeheerder vier jaar geleden op, nadat hij als hoofdeconoom misnoegd vertrok bij Petercam. Intussen bedraagt het beheerde vermogen van Econopolis 2 miljard euro.

Op de vraag of je in dit land de échte waarheid kan vertellen, antwoordt Geert Noels dat je toch steeds een slag om de arm moet houden. "Ik weet tot waar ik kan gaan. Het is jammer dat we hier niet een echte debatcultuur hebben en volgens mij heeft dat te maken met een hokjesmentaliteit. Je moet tot een kamp behoren.

Dat betekent dat je een etiket draagt en dat men je zal verdedigen. Als je zonder kamp debatteert, zoals ik, dan geniet je geen maatschappelijke steun en dat maakt het moeilijk. Ik heb dus sowieso meer georganiseerde tegenstanders dan medestanders."
Noels vertelt in Z-Talk Goossens ook waarom hij een overname van een vermogensbeheerder deed in Zwitserland, hoe duur ze bij Econopolis zijn, hoe hoog zijn loon is, waar hij zichzelf plaatst als econoom en hoe groot zijn geldingsdrang is.

Z-talk Goossens: vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z

Geert Noels merkt een verharding van de houding van machthebbers en machtsgroepen ten aanzien van zijn persoon, omdat hij Belgische/Vlaamse problemen scherp aan de kaak stelt. "Men heeft mij al een paar keer gezegd dat wij op zakelijk vlak een aantal contracten zullen missen," zegt Noels in Z-Talk Goossens. Naar eigen zeggen is Noels nooit echt met de dood bedreigd, maar er is voor hij aan Econopolis begon wel gezegd dat het hem onmogelijk zou gemaakt worden om een activiteit te ontwikkelen.De econoom richtte zijn denktank en vermogensbeheerder vier jaar geleden op, nadat hij als hoofdeconoom misnoegd vertrok bij Petercam. Intussen bedraagt het beheerde vermogen van Econopolis 2 miljard euro. Op de vraag of je in dit land de échte waarheid kan vertellen, antwoordt Geert Noels dat je toch steeds een slag om de arm moet houden. "Ik weet tot waar ik kan gaan. Het is jammer dat we hier niet een echte debatcultuur hebben en volgens mij heeft dat te maken met een hokjesmentaliteit. Je moet tot een kamp behoren.Dat betekent dat je een etiket draagt en dat men je zal verdedigen. Als je zonder kamp debatteert, zoals ik, dan geniet je geen maatschappelijke steun en dat maakt het moeilijk. Ik heb dus sowieso meer georganiseerde tegenstanders dan medestanders." Noels vertelt in Z-Talk Goossens ook waarom hij een overname van een vermogensbeheerder deed in Zwitserland, hoe duur ze bij Econopolis zijn, hoe hoog zijn loon is, waar hij zichzelf plaatst als econoom en hoe groot zijn geldingsdrang is. Z-talk Goossens: vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z