De herverdeling van een aantal federale bevoegdheden onder de N-VA-ministers kadert in een efficiëntie-oefening die in een meer homogene verdeling moet uitmonden. Dat heeft staatssecretaris Elke Sleurs donderdag verklaard.

In 'Villa Politica' liet Elke Sleurs verstaan dat ze niet teleurgesteld is dat ze niet langer bevoegd is voor de Bestrijding van Fiscale Fraude. "Ik krijg een nieuwe bevoegdheid en sta er eentje af. Grootstedenbeleid past beter bij Armoedebestrijding dan Fiscale Fraude," zei ze. Er is volgens Sleurs dan ook geen sprake van ' degradatie'.

Efficiënter

Eerder op de dag raakte bekend dat Sleurs' bevoegdheid voor strijd tegen fiscale fraude naar minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaat, maar dat ze Grootstedenbeleid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon krijgt. Sleurs was ook al bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een Handicap en Wetenschapsbeleid. Dat daar nu de Grote Steden bijkomen, maakt het pakket homogener, waardoor er efficiënter kan worden op ingezet, verklaarde Sleurs donderdag in de wandelgangen van het parlement.

Strijd tegen fiscale fraude optimaliseren

De voorbije maanden heeft Sleurs immers gemerkt dat ze met Armoedebestrijding vaak op het domein van de Grootsteden terecht kwam. Die homogenisering ziet Sleurs overigens ook door de strijd tegen fiscale fraude bij Financiën te plaatsen. "We kunnen de bestrijding van fiscale fraude nog optimaliseren en verbeteren door het bij de minister van Financiën onder te brengen", luidt het.

'Geen fouten bij regeringsvorming'

Sleurs benadrukte in het VRT-programma 'Villa Politica' dat er geen fouten zijn gemaakt bij de regeringsvorming: "We moeten na een paar maanden durven zeggen dat het optimaler kan. We moeten immers nog enkele jaren voort. Op het einde van de rit tellen de resultaten. Niet de veranderingen nu. Het is goed dat we in eigen boezem kijken."

In het parlement was de oppositie not amused dat de verschuiving via de pers en pas laat in de voormiddag bekend raakte, zodat ze er in de Kamer geen vragen over kon stellen.

(Belga/VRT/BO)

De herverdeling van een aantal federale bevoegdheden onder de N-VA-ministers kadert in een efficiëntie-oefening die in een meer homogene verdeling moet uitmonden. Dat heeft staatssecretaris Elke Sleurs donderdag verklaard.In 'Villa Politica' liet Elke Sleurs verstaan dat ze niet teleurgesteld is dat ze niet langer bevoegd is voor de Bestrijding van Fiscale Fraude. "Ik krijg een nieuwe bevoegdheid en sta er eentje af. Grootstedenbeleid past beter bij Armoedebestrijding dan Fiscale Fraude," zei ze. Er is volgens Sleurs dan ook geen sprake van ' degradatie'.Eerder op de dag raakte bekend dat Sleurs' bevoegdheid voor strijd tegen fiscale fraude naar minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaat, maar dat ze Grootstedenbeleid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon krijgt. Sleurs was ook al bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een Handicap en Wetenschapsbeleid. Dat daar nu de Grote Steden bijkomen, maakt het pakket homogener, waardoor er efficiënter kan worden op ingezet, verklaarde Sleurs donderdag in de wandelgangen van het parlement. De voorbije maanden heeft Sleurs immers gemerkt dat ze met Armoedebestrijding vaak op het domein van de Grootsteden terecht kwam. Die homogenisering ziet Sleurs overigens ook door de strijd tegen fiscale fraude bij Financiën te plaatsen. "We kunnen de bestrijding van fiscale fraude nog optimaliseren en verbeteren door het bij de minister van Financiën onder te brengen", luidt het.Sleurs benadrukte in het VRT-programma 'Villa Politica' dat er geen fouten zijn gemaakt bij de regeringsvorming: "We moeten na een paar maanden durven zeggen dat het optimaler kan. We moeten immers nog enkele jaren voort. Op het einde van de rit tellen de resultaten. Niet de veranderingen nu. Het is goed dat we in eigen boezem kijken."In het parlement was de oppositie not amused dat de verschuiving via de pers en pas laat in de voormiddag bekend raakte, zodat ze er in de Kamer geen vragen over kon stellen.(Belga/VRT/BO)