De kapper van de Franse president ontvangt sinds de verkiezing van François Hollande in mei 2012 maandelijks een brutoloon van 9.895 euro. Dat meldt het satirische weekblad Le Canard Enchaîné, dat het arbeidscontract van kapper Olivier B. kon bekijken.

Olivier B. kreeg een contract voor de volledige ambtstermijn van Hollande als president van Frankrijk. Dat betekent dat de presidentieële kapper op een honorarium van omgerekend 593.700 euro kan rekenen. In ruil daarvoor moet hij wel steeds paraat staan voor het kalende Franse staatshoofd.

Volgens het satirische blad bevestigt het Élysée de informatie, maar benadrukt de advocate van de kapper dat Olivier B. de haardos van Hollande elke morgen bijwerkt en dat telkens opnieuw voor elke officiële verklaring, 'indien nodig ook in het weekend'. Olivier B. vergezelt het staatshoofd bovendien tijdens elke reis met minimaal één overnachting. "Hij staat 24 uur per dag ter beschikking van de president, hij laat zich ook nooit door iemand anders vervangen", verduidelijkt zijn advocate.

Overigens heeft de kapper zijn salon in Parijs voor de presidentiële opdracht moeten sluiten. Verwacht wordt dat hij discreet ('strikte geheimhouding') blijft over zijn werk aan het hoofd van de Franse president.

Het satrirische weekblad vraagt zich af hoeveel tijd het in beslag neemt om de 'drie haarlokken van de president te knippen en te kammen, zijn haar te wassen, te verven en in model te brengen'. (Belga/BO)

De kapper van de Franse president ontvangt sinds de verkiezing van François Hollande in mei 2012 maandelijks een brutoloon van 9.895 euro. Dat meldt het satirische weekblad Le Canard Enchaîné, dat het arbeidscontract van kapper Olivier B. kon bekijken.Olivier B. kreeg een contract voor de volledige ambtstermijn van Hollande als president van Frankrijk. Dat betekent dat de presidentieële kapper op een honorarium van omgerekend 593.700 euro kan rekenen. In ruil daarvoor moet hij wel steeds paraat staan voor het kalende Franse staatshoofd. Volgens het satirische blad bevestigt het Élysée de informatie, maar benadrukt de advocate van de kapper dat Olivier B. de haardos van Hollande elke morgen bijwerkt en dat telkens opnieuw voor elke officiële verklaring, 'indien nodig ook in het weekend'. Olivier B. vergezelt het staatshoofd bovendien tijdens elke reis met minimaal één overnachting. "Hij staat 24 uur per dag ter beschikking van de president, hij laat zich ook nooit door iemand anders vervangen", verduidelijkt zijn advocate.Overigens heeft de kapper zijn salon in Parijs voor de presidentiële opdracht moeten sluiten. Verwacht wordt dat hij discreet ('strikte geheimhouding') blijft over zijn werk aan het hoofd van de Franse president.Het satrirische weekblad vraagt zich af hoeveel tijd het in beslag neemt om de 'drie haarlokken van de president te knippen en te kammen, zijn haar te wassen, te verven en in model te brengen'. (Belga/BO)