François Michelin was tot 1999 directeur. Plaats en tijdstip van overlijden worden niet bekendgemaakt.

"François Michelin heeft zijn hele leven ten dienste gesteld van het bedrijf. Hij leidde het gedurende 47 jaar", aldus het bedrijf. "Onder zijn leiding kende Michelin een ontwikkeling zonder voorgaande, gedreven door zijn passie voor innovatie en zijn hoge eisen voor kwaliteit. Hij transformeerde de groep en zorgde voor de internationale dimensie", luidt het verder.

François Michelin werd in 1999 opgevolgd door zijn zoon Edouard, die op 26 mei 2006 om het leven kwam tijdens het vissen. Zijn boot verging nabij het eiland Île de Sein, voor de westkust van Bretagne.

Na de dood van de Edouard Michelin kwam Michel Rollier aan het hoofd van het bedrijf.

(Belga/BO)

François Michelin was tot 1999 directeur. Plaats en tijdstip van overlijden worden niet bekendgemaakt. "François Michelin heeft zijn hele leven ten dienste gesteld van het bedrijf. Hij leidde het gedurende 47 jaar", aldus het bedrijf. "Onder zijn leiding kende Michelin een ontwikkeling zonder voorgaande, gedreven door zijn passie voor innovatie en zijn hoge eisen voor kwaliteit. Hij transformeerde de groep en zorgde voor de internationale dimensie", luidt het verder. François Michelin werd in 1999 opgevolgd door zijn zoon Edouard, die op 26 mei 2006 om het leven kwam tijdens het vissen. Zijn boot verging nabij het eiland Île de Sein, voor de westkust van Bretagne. Na de dood van de Edouard Michelin kwam Michel Rollier aan het hoofd van het bedrijf.(Belga/BO)