Coenen kwam begin 2010 aan het hoofd van Tessenderlo en voerde er een grondige herstructurering door, waarbij hij de focus legde op specialiteiten voor de landbouw, het watermanagement en de verwerking van afvalstromen. Eind vorig jaar verliet hij Tessenderlo 'in onderling akkoord'. Maar zijn vertrek was het gevolg van een verschil in visie over de structuur en de organisatie van het bedrijf met Luc Tack, de sterke man van de weefgetouwengroep Picanol, die een maand eerder in het kapitaal van Tessenderlo was gestapt. Tack nam samen met Mel de Vogue, de CFO van Picanol, meteen ook de leiding van Tessenderlo over van Coenen.

In de nasleep van zijn vertrek bij Tessenderlo vertrok Coenen in april ook als voorzitter van essenscia, de federatie van chemie, kunststoffen en lifesciences. Hij werd opgevolgd door Wouter De Geest, de sterke man van BASF Antwerpen.

ASK Chemicals, dat chemicaliën voor metaalgieterijen en andere metallurgische producten maakt, telt 1700 werknemers en heeft twintig productieafdelingen. In België heeft het geen eigen vestiging. Vorig jaar realiseerde de groep een omzet van 513 miljoen euro.

Het in 2010 opgerichte ASK was een joint venture van het Zwitserse chemiebedrijf Clariant en zijn Amerikaanse sectorgenoot Ashland. Het werd de voorbije vier jaar geleid door de Duitser Stefan Sommer. Clariant en Ashland verkochten ASK in april aan fondsen die gelinkt zijn aan de durfkapitaalgroep Rhône.

Coenen kwam begin 2010 aan het hoofd van Tessenderlo en voerde er een grondige herstructurering door, waarbij hij de focus legde op specialiteiten voor de landbouw, het watermanagement en de verwerking van afvalstromen. Eind vorig jaar verliet hij Tessenderlo 'in onderling akkoord'. Maar zijn vertrek was het gevolg van een verschil in visie over de structuur en de organisatie van het bedrijf met Luc Tack, de sterke man van de weefgetouwengroep Picanol, die een maand eerder in het kapitaal van Tessenderlo was gestapt. Tack nam samen met Mel de Vogue, de CFO van Picanol, meteen ook de leiding van Tessenderlo over van Coenen.In de nasleep van zijn vertrek bij Tessenderlo vertrok Coenen in april ook als voorzitter van essenscia, de federatie van chemie, kunststoffen en lifesciences. Hij werd opgevolgd door Wouter De Geest, de sterke man van BASF Antwerpen.ASK Chemicals, dat chemicaliën voor metaalgieterijen en andere metallurgische producten maakt, telt 1700 werknemers en heeft twintig productieafdelingen. In België heeft het geen eigen vestiging. Vorig jaar realiseerde de groep een omzet van 513 miljoen euro. Het in 2010 opgerichte ASK was een joint venture van het Zwitserse chemiebedrijf Clariant en zijn Amerikaanse sectorgenoot Ashland. Het werd de voorbije vier jaar geleid door de Duitser Stefan Sommer. Clariant en Ashland verkochten ASK in april aan fondsen die gelinkt zijn aan de durfkapitaalgroep Rhône.