Marc Coucke wordt de derde Belg die op de prestigieuze miljardairslijst van Forbes terechtkomt. Eerder viel die eer de Waalse investeerder Albert Frère en Patokh Chodiev, een zakenman van Oezbeekse origine die in 1997 de Belgische nationaliteit verwierf, te beurt.

Marc Coucke komt met een geschat vermogen van 1,3 miljard dollar op de 1.415de positie terecht. De volledige Forbes-lijst telt 1.826 dollarmiljardairs.

'Marc Coucke made his billion-dollar fortune building Omega Pharma into a juggernaut purveyor of over-the-counter drugs and health and wellness products. He founded the company in 1987 and sold it to pharma manufacturer Perrigo in 2014 for more than $3 billion. He owned half and was paid in cash and stock. A sports enthusiast, Coucke owns a Belgian pro cycling team, as well as stakes in Belgian soccer club K.V. Oostende, where he is chairman, and French soccer club Lille. In 2012, he won the Belgian version of the show MasterChef. He reportedly lives in a castle in Flanders.' (toelichting Forbes)

Coucke dankt zijn quotering aan de verkoop van het farmaceutische bedrijf Omega Pharma, dat hij voor 3,6 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Perrigo. Coucke had een belang van net geen 50 procent in Omega Pharma.

Voorts houdt de top 3 van de allerrijksten ter wereld weinig verrassingen in.

Microsoft-oprichter Bill Gates staat voor de 16de keer in 21 jaar helemaal bovenaan, met een geschat vermogen van 79,2 miljard dollar. Op twee en drie volgen de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim (77,1 miljard dollar) en de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett (72,7 miljard dollar). (Belga/BO)

Marc Coucke wordt de derde Belg die op de prestigieuze miljardairslijst van Forbes terechtkomt. Eerder viel die eer de Waalse investeerder Albert Frère en Patokh Chodiev, een zakenman van Oezbeekse origine die in 1997 de Belgische nationaliteit verwierf, te beurt. Marc Coucke komt met een geschat vermogen van 1,3 miljard dollar op de 1.415de positie terecht. De volledige Forbes-lijst telt 1.826 dollarmiljardairs.Coucke dankt zijn quotering aan de verkoop van het farmaceutische bedrijf Omega Pharma, dat hij voor 3,6 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Perrigo. Coucke had een belang van net geen 50 procent in Omega Pharma.Voorts houdt de top 3 van de allerrijksten ter wereld weinig verrassingen in. Microsoft-oprichter Bill Gates staat voor de 16de keer in 21 jaar helemaal bovenaan, met een geschat vermogen van 79,2 miljard dollar. Op twee en drie volgen de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim (77,1 miljard dollar) en de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett (72,7 miljard dollar). (Belga/BO)