Vanaf september beheert Katoen Natie in deze niche acht magazijnen, samen 10.000 vierkante meter, in Beveren. Het bedrijf is al drie jaar bezig met de ontwikkeling. "In de crisis daalden de volumes in de meeste niches van onze groep. Omdat er plaats vrijkwam, besloten we nieuwe terreinen te verkennen. Voeding, meer bepaald koffie, is er een van. Maar we zagen ook dat er een nog onbetreden terrein was in de culturele niche. Schilderijen, instrumenten, beelden, boeken en andere kunstvoorwerpen vereisen een specifieke logistieke aanpak," verduidelijkt Huts.

Meestal hebben verzamelaars en museumbeheerders deze goederen zelf in handen. Het beheer gebeurt in omstandigheden die ze zelf meestal gedetailleerd bepalen. Huts en zijn vrouw Karine hebben zo'n kennis vandaag ook in huis omdat ze op de hoofdzetel van het bedrijf in Antwerpen niet alleen moderne kunst, maar ook zeer kwetsbaar, eeuwenoude Koptisch textiel bewaren. Het mecenaat kost 2,5 miljoen per jaar.

"Er is in alle soorten verzamelingen en producten nog veel expertise verspreid op het terrein", zegt Huts. "Wij willen ons die kennis eigen maken, maar ook verbeteren door de bundeling van experts."

Hans Brockmans

Vanaf september beheert Katoen Natie in deze niche acht magazijnen, samen 10.000 vierkante meter, in Beveren. Het bedrijf is al drie jaar bezig met de ontwikkeling. "In de crisis daalden de volumes in de meeste niches van onze groep. Omdat er plaats vrijkwam, besloten we nieuwe terreinen te verkennen. Voeding, meer bepaald koffie, is er een van. Maar we zagen ook dat er een nog onbetreden terrein was in de culturele niche. Schilderijen, instrumenten, beelden, boeken en andere kunstvoorwerpen vereisen een specifieke logistieke aanpak," verduidelijkt Huts.Meestal hebben verzamelaars en museumbeheerders deze goederen zelf in handen. Het beheer gebeurt in omstandigheden die ze zelf meestal gedetailleerd bepalen. Huts en zijn vrouw Karine hebben zo'n kennis vandaag ook in huis omdat ze op de hoofdzetel van het bedrijf in Antwerpen niet alleen moderne kunst, maar ook zeer kwetsbaar, eeuwenoude Koptisch textiel bewaren. Het mecenaat kost 2,5 miljoen per jaar. "Er is in alle soorten verzamelingen en producten nog veel expertise verspreid op het terrein", zegt Huts. "Wij willen ons die kennis eigen maken, maar ook verbeteren door de bundeling van experts." Hans Brockmans