De krant haalt financieel specialist Thierry Debels aan, volgens wie op de rekening van de vorst liefst tachtig maal meer -één miljard euro- staat. "En dat is allicht nog een onderschatting", zegt Debels in de krant. Bijvoorbeeld "flink wat fortuin Congo" zit nog niet in de optelsom verrekend.

Debels onderzocht de persoonlijke rijkdom van de Belgische dynastie in zijn boek 'Het verloren geld van de Coburgs'. Hij baseert zijn cijfer op de historische aandelen van het koningshuis bij de Generale Maatschappij (het huidige Suez).

De krant haalt financieel specialist Thierry Debels aan, volgens wie op de rekening van de vorst liefst tachtig maal meer -één miljard euro- staat. "En dat is allicht nog een onderschatting", zegt Debels in de krant. Bijvoorbeeld "flink wat fortuin Congo" zit nog niet in de optelsom verrekend. Debels onderzocht de persoonlijke rijkdom van de Belgische dynastie in zijn boek 'Het verloren geld van de Coburgs'. Hij baseert zijn cijfer op de historische aandelen van het koningshuis bij de Generale Maatschappij (het huidige Suez).