Carl-Peter Forster, de vroegere topman van Opel, wordt bestuurder bij Volvo Cars. De vroegere baas van GM Europe was al de chief consultant geworden van een van de bestuurders van Zhejiang Geeling Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars.

De Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) verklaarde vorige week dat hij in april op bezoek gaat bij de Volvo Cars top. Hij gaat er praten over de toekomst van de fabriek in Gent. Misschien kan hij meteen ook aan tafel bij de nieuwe bestuurder Carl-Peter Forster.

Want Carl-Peter Forster (58) is geen onbekende in Vlaanderen en voor de minister-president. Als CEO van GM Europe onderhandelde hij intensief met de Vlaamse regering over Opel Antwerpen. Die cruciale onderhandelingen in 2009 waren een maat voor niets, want de fabriek sloot in januari 2010. Forster was toen al opgevolgd door Nick Reilly. Forster verliet GM nadat het Amerikaanse moederbedrijf zijn veto stelde tegen de overname van GM Europe door de autotoeleveraar Magna. In 2010 werd hij zowat een jaar CEO van Tata Motors, de Indiase autoproducent die ook Jaguar en Land Rover bezit.

In september 2012 kwam Carl-Peter Forster dan in zicht bij Zhejiang Geely Holding Group. Die wordt gecontroleerd door de Chinese zakenman Li Shufu en is sinds maart 2010 ook de eigenaar van Volvo Cars. Carl-Peter Forster werd als enige westerling tevens benoemd tot niet-uitvoerende bestuurder bij Geely Automobile Holdings, een autoproducent in China uit de stal van Li Shufu.

Nu haalt Carl-Peter Forster de banden met Europa weer steviger aan, via de bestuurdersfunctie bij Volvo Cars. Li Shufu looft hem voor zijn kennis rond "veranderingsfases", waarin Volvo Cars zich bevindt.

Carl-Peter Forster, de vroegere topman van Opel, wordt bestuurder bij Volvo Cars. De vroegere baas van GM Europe was al de chief consultant geworden van een van de bestuurders van Zhejiang Geeling Holding Group, de Chinese eigenaar van Volvo Cars. De Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) verklaarde vorige week dat hij in april op bezoek gaat bij de Volvo Cars top. Hij gaat er praten over de toekomst van de fabriek in Gent. Misschien kan hij meteen ook aan tafel bij de nieuwe bestuurder Carl-Peter Forster. Want Carl-Peter Forster (58) is geen onbekende in Vlaanderen en voor de minister-president. Als CEO van GM Europe onderhandelde hij intensief met de Vlaamse regering over Opel Antwerpen. Die cruciale onderhandelingen in 2009 waren een maat voor niets, want de fabriek sloot in januari 2010. Forster was toen al opgevolgd door Nick Reilly. Forster verliet GM nadat het Amerikaanse moederbedrijf zijn veto stelde tegen de overname van GM Europe door de autotoeleveraar Magna. In 2010 werd hij zowat een jaar CEO van Tata Motors, de Indiase autoproducent die ook Jaguar en Land Rover bezit. In september 2012 kwam Carl-Peter Forster dan in zicht bij Zhejiang Geely Holding Group. Die wordt gecontroleerd door de Chinese zakenman Li Shufu en is sinds maart 2010 ook de eigenaar van Volvo Cars. Carl-Peter Forster werd als enige westerling tevens benoemd tot niet-uitvoerende bestuurder bij Geely Automobile Holdings, een autoproducent in China uit de stal van Li Shufu. Nu haalt Carl-Peter Forster de banden met Europa weer steviger aan, via de bestuurdersfunctie bij Volvo Cars. Li Shufu looft hem voor zijn kennis rond "veranderingsfases", waarin Volvo Cars zich bevindt.