De gouden parachute die Sadeq Sayeed te beurt valt, is een van de meest riante opstappremies in de Londense City, meldt de Britse krant The Times dinsdag.

Sayeed legde eind juni zijn functies neer bij Nomura. Hij was tot de lente directeur-generaal van Nomura International, de divisie die de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika groepeert. De topman was slechts 16 maanden werkzaam in die functie.

Voor die periode was hij de voornaamste architect achter de aankoop - voor een habbekrats - van de Europese activiteiten van Lehman Brothers door Nomura in 2008. Als beloning voor die strategische overname na het noodlottige faillissement van de Amerikaanse zakenbank, kan de man op de omvangrijke vergoeding rekenen, aldus The Times.

Volgens de krant kan de gouden parachute voor onrust zorgen in Japan, waar dergelijke praktijken bepaald niet worden gewaardeerd in de zakenwereld. Bij Nomura is niemand bereid de parachute toe te lichten.

De gouden parachute die Sadeq Sayeed te beurt valt, is een van de meest riante opstappremies in de Londense City, meldt de Britse krant The Times dinsdag. Sayeed legde eind juni zijn functies neer bij Nomura. Hij was tot de lente directeur-generaal van Nomura International, de divisie die de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika groepeert. De topman was slechts 16 maanden werkzaam in die functie. Voor die periode was hij de voornaamste architect achter de aankoop - voor een habbekrats - van de Europese activiteiten van Lehman Brothers door Nomura in 2008. Als beloning voor die strategische overname na het noodlottige faillissement van de Amerikaanse zakenbank, kan de man op de omvangrijke vergoeding rekenen, aldus The Times. Volgens de krant kan de gouden parachute voor onrust zorgen in Japan, waar dergelijke praktijken bepaald niet worden gewaardeerd in de zakenwereld. Bij Nomura is niemand bereid de parachute toe te lichten.