Het zijn de aandeelhouders van de Franse supermarktketen Carrefour die maandag -tijdens een aandeelhoudersvergadering - hun goedkeuring hebben gegeven voor het aanvullend pensioen en een vergoeding van 1,5 miljoen euro voor de voormalige CEO Lars Olofsson.

Olofsson stapte na drie jaar op als gevolg van tegenvallende resultaten.

Werknemers en minderheidsaandeelhouders waren niet te spreken over de vertrekvoorwaarden voor de voormalige topman. De resolutie die de uitkering van het aanvullende pensioen en de premie van 1,5 miljoen euro mogelijk maakte, werd uiteindelijk toch - zij het nipt - aangenomen door 51,3 procent van de aanwezige aandeelhouders.

De huidige topman van Carrefour, Georges Plassat, schoot met scherp op zijn voorganger tijdens de algemene vergadering. Plassat trof de groep begin april naar eigen zeggen 'verminkt' aan. (Belga/BO)

Het zijn de aandeelhouders van de Franse supermarktketen Carrefour die maandag -tijdens een aandeelhoudersvergadering - hun goedkeuring hebben gegeven voor het aanvullend pensioen en een vergoeding van 1,5 miljoen euro voor de voormalige CEO Lars Olofsson.Olofsson stapte na drie jaar op als gevolg van tegenvallende resultaten. Werknemers en minderheidsaandeelhouders waren niet te spreken over de vertrekvoorwaarden voor de voormalige topman. De resolutie die de uitkering van het aanvullende pensioen en de premie van 1,5 miljoen euro mogelijk maakte, werd uiteindelijk toch - zij het nipt - aangenomen door 51,3 procent van de aanwezige aandeelhouders. De huidige topman van Carrefour, Georges Plassat, schoot met scherp op zijn voorganger tijdens de algemene vergadering. Plassat trof de groep begin april naar eigen zeggen 'verminkt' aan. (Belga/BO)